Reklama

Reklama

Stříbro a kniha snů

  • Německo Silber und das Buch der Träume (více)
Trailer

Obsahy(1)

Liv se přestěhuje do Londýna a seznámí se s tajemným Henrym a jeho přáteli, kteří ji zatáhnou do omamného světa cestování ve snech. Se svou novou partou snových poutníků provádí rituál za splnění jejich největšího snu, který však vyžaduje nejvyšší oběť. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve drama a pak fantazie. Nápad sice není úplně originální, ale prolínání světa snů a skutečnosti nabízí netušené možnosti. Škoda, že se tvůrci rozhodli natočit film pro mladistvé, a tak se sice plní noční můry i v realitě, avšak bez Freddyho. Několik scén tedy napětí má, hlavně když se bojuje o život, jako celek je ale film dosti pomalý. Tedy spíše místy utahaný, páč i pomalé filmy mohou být napínavé. Buď větší spád, nebo více fantazie, či pořádné strašení. Takhle je od každého něco a výsledek průměrný. Jinak Liv není nikam zatažena, je snílkem od přírody a do společenstva se vetře i bez úvodního rituálu. Většina členů netuší, jakou cenu budou muset zaplatit, protože nic není zadarmo. Osobně bych posledních deset minut ustříhnul, anebo konec změnil, čímž by film dostal baladický ráz. Ale je to zkrátka pro mládež, proto i konec je... a tak. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani dráma, ani romantika, len také skákanie v snoch, ale určite nie tak ako v Počiatku. Tu hlavná postava, Germánka s klokaními koreňmi hrajúca sa na teenagerku, hľadá v rozhovoroch s kamoškou skôr odpovede na otázku, či urobila dosť na to, aby počala. Z dejových skokov je zjavné, že tvorcovia mali málo celulózy a tak boli obmedzení v rozsahu, čo ich viedlo k vytrhnutiu pár strán z knižky, podľa odhadu tak dvesto. Navyše, podľa čitateľov knihy hercom úplne zmenili výzor oproti postavám, dokonca niektorých aj pleťovo nafarbili, no ale na to sú predsa kvóty, takže je to chyba spisovateľky. Filmu však netreba uprieť, že ostal konzistentný v koncepte a udrží diváka v tom, aby sníval aj po záverečných titulkoch. Napríklad o tom, že konečne uvidí dobrý film. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I přes velmi krátkou stopáž to nebylo kdovíjak strhující, nehledě na to, že to je taková kopírka Faunova labyrintu a i nedávného Snivokraje, takže ani co se námětu týče žádná sláva. Koukat na to sice nebolelo, ale za týden nebudu vědět, že jsem to viděl. 50% ()

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený v nemčine a angličtine. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od septembra 2022 v Írsku a Anglicku. Miesta natáčania boli Dublin a Londýn. (Arsenal83)

Reklama

Reklama