Reklama

Reklama

Efekt paradoxu

všechny plakáty
Trailer 1

Bývalá narkomanka Karina (Olga Kurylenko) změnila svůj život, aby se znovu sblížila se svou dcerkou Lucy. Pracuje, abstinuje a těší se na setkání. Doufá, že dcerce všechno vysvětlí a všechno proběhne bez výčitek a hádek. Shodou nešťastných okolností se ale cestou z práce stane svědkyní vraždy a současně rukojmím vraha. Musí udělat všechno, co po ní chce, jinak svou dceru už nikdy živou neuvidí. Za vším stojí nelítostný zločinecký boss Silvio (Harvey Keitel). Situace je složitá a Karin je nucena spolupracovat se svým únoscem, aby zachránila život dcery. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (9)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl po lobotomii, nebo byl retard od přirození, možná bych tuhle klauniádu zkouknul bez námitek. Ale retard byl zjevně scénárista, tak stupidní děj se jen tak nevidí. I producenti, když do téhle slabomyslnosti vrazili prachy. Ale čím k účasti v takovém podřadném škváru zlanařili Keitela? Tučným honorářem? Vyhrožováním? Vydíráním? Nebo už je chudák úplně mimo? A proč Kurylenkovic Olga? Myslel jsem, že bude hrát vysloužilou agentku KGB se specializací na chladné zbraně a boj zblízka, ale ona je zatím jen přitroublá mamina, která se nechá šikanovat od italských důchodců (šéf, bytná). A propos ta Itálie - to už ten film kurňa aspoň nemohli natočit italsky s italsky šprechtícími herci? Trapnost, děs a běs, po použití ihned do koše a velké NEVERMORE. ()

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalší Olgyn zárez a tentokrát  to možno nebolo tak kokotské ako tá kuchárčina ale blbovina to bola takisto. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Efekt paradoxu je narovinu vážně laciné béčko, na kterém je toho rozhodně víc ke kritizování, než k chválení, i přesto ovšem nemohu tvrdit, že ho považuji za nějaký vyložený průser, kterému by se měl každý vyhnout obloukem, jelikož je tam pár věcí, kvůli kterým jsem přesvědčen, že tolerantní cílový divák, který ví, jakých kvalit se může maximálně dočkat, si ten film může v rámci možností poměrně i užít, tak jak se to tedy povedlo třeba mě. To nejzásadnější pozitivum tu každopádně pro mě představuje velice svižné tempo, díky kterému těch krásně krátkých osmdesát minutek uteče jako voda, dále mohu za poměrně fungující označit i takovou potemnělejší atmosféru celého toho filmu, dokonce se tu dostaví i nějaký ten docela nečekaný zvrat a nakonec za fajn si dovolím označit i postavy, samozřejmě na čele s Olgou, která sice není ani příliš pohledná a především není ani příliš dobrou herečkou, i přesto to se mnou ale tak nějak umí, a já jí to kupodivu pořád žeru 8D. Kvůli tomu všemu si tak dovolím Efekt paradoxu označit za stravitelnou podívanou, a to i navzdory všemu ostatnímu, co se tu vážně hrubě nepovedlo, jako celá ta zápletka, která krom neoriginálnosti dost často vyvolává pocity tuposti a tvůrčí nesoudnosti, dalším průserem je postava, respektive výkon Harveye Keitela, který už by se měl na herectví co nejrychleji vybodnout, akce pak též nepůsobí úplně přesvědčivě, spíš naopak, no a závěrečné finále, to je vážně jen pro hodně tolerantní nervy, tam to sklouzává k nechtěné parodii, posílající celý film nekompromisně ke dnu. Tudíž ano, u většiny publika tento snímek právem pohoří, nicméně já si stojím za tím, že divák, který podobné typy filmu sleduje a zná, tak konkrétně tento určitě zařadí k těm snesitelnějším. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kurylenko by mala ostať pri kurách alebo kurení, len neviem, komu napadlo, že z nej bude tá akčná hrdinka, dôveryhodná, nebojácna, uveriteľná. A to je asi ten efekt paradoxu, takže v tomto prípade názov sedí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Olga Kurylenko vyjadrila nadšenie z účinkovania vo filme, pričom zdôraznila intenzívnu a vzrušujúcu povahu filmu. Páčila sa jej dynamika medzi jej postavou a postavou Harveyho Keitela, pričom podčiarkla emocionálnu hĺbku príbehu. Podľa nej film poskytuje "akčný zážitok, ktorý zaujme divákov po celom svete".  (Arsenal83)
  • Film bol natáčaný na viacerých miestach v Taliansku, predovšetkým v oblasti Lazio a Abruzzy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama