Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento fascinují a mimořádný dokumentární cyklus by měl povinně sledovat každý. Všichni by si pak možná s patřičně otevřenými ústy uvědomili, kdeže mají tu čest žít... Tohle člověk opravdu v televizi denně nevidí. Já jsem tedy na některými záběry žasl, jak tohle mohl někdo natočit. Ale jistě - nikdo jiný než David Attenborough se svým týmem. Všechna čest - tohle by nikdo jiný nesvedl! ()

Thehellion 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že například v žádném díle neni ani zmínka o kosatkách, což je vrchol potravního mořského řetězce, sem tam se na můj vkus moc babrají v kytičkách a těchto věcech na úkor například tygrů a podobně, nicméně to jsou jen malé chybky..natočit něco takového muselo dát obrovskou dřinu, je to famozní přírodopisný dokument. Za mě nejlepší díly - Hory, Od polu k polu, Království ledu a asi pouště..největším zklamáním byla pro mě nejspíš džungle..ale nelze to napsat jinak..........Bravo.... ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Stádo bizonov si len tak ladne pobehuje po planinke. Šušušu, frrrrnk, bufbufbuf, chramst. A leopard už si pochutnáva na kvalitnej bizonej klobase. Konečne sa to podarilo. Áno, na našej planéte sa v každej sekunde deje niečo neobyčajné, niečo zaujímavé, niečo priam zázračné. Proste zázračná planéta táto naša zemekulka. Tím tvorcov z BBC sa dosť úspešne pokúsil niekoľko týchto dejov detailne zachytiť a keďže nikto z nich nebol až taký smoliar, aby ho nechal zožrala napríklad nejaká divná okrídlená koza, doviedli tento naozaj krásny projekt k zdarnému finálnemu koncu. Congrats. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $187,498,126 //počet predaných kusov 3,481,741║ __▐ Od pólu k pólu /100%/ __▐ Hory /100%/ __▐ Sladkovodný svet /95%/ __▐ Jaskyne /90%/ __▐ Púšť /90%/ __▐ Kráľovstvo ľadu /90%/ __▐ Travnaté pláne /85%/ __▐ Džungľa /%/ __▐ Plytké more /%/ __▐ Lesy mierneho pásma /%/ __▐ Hlboký oceán /%/ "Dokument čo vyrazí svojou nádherou dych!" ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

To je nádhera! Člověku se někdy nechce ani věřit, že ještě na naší planetě existují tak pěkná a lidmi nedotčená místa. A vůbec přírodu já mám hrozně rád a tohle je krásná, divoká, úchvatná, no prostě dokonalá příroda. Tohle je naše planeta a ta nám dává život, neničme si to co je pro nás nejcennější, náš domov. Lepší dokumentární seriál o naší planetě jsem neviděl. Příroda neklame, dokonce ani na obrazovce. Stojí za to vidět v HD kvalitě na pořádné obrazovce. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno