Reklama

Reklama

Sarinjaui Syopingmol

(seriál)
  • Jižní Korea 킬러들의 쇼핑몰 (více)
Akční / Drama / Mysteriózní / Thriller
Jižní Korea, 2024, 8 h (Minutáž: 60 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Když byla Jung Ji-An (Kim Hye-Jun) malá, přišla o své rodiče. Její strýc, Jung Jin-Man, který provozoval tajemné nákupní centrum, se jí ujal a staral se o ní, dokud neodešla studovat na univerzitu. Jednoho dne strýc zemře a Jung Ji-An se dozví pravdu o tom, co je ono nákupní centrum skutečně za místo. (HanzoBureshi)

Recenze (7)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další velké seriálové překvapení letošního roku, které v závěru graduje takovým stylem, že jsem málem dostal infarkt. Seriál má velmi zajímavý příběh. Mladá teenagerka nedobrovolně zdědí po mrtvém strýci nelegální obchod se zbraněmi- ve kterém může obchodovat jen vybraná sorta lidí ( nájemní vrazi, čističi apod) a na její hlavu je vypsána odměna, tedy všichni tihle zákazníci obchodu jdou po ní a je z toho akční Home Invasion jak hovado. Trochu jsem se bál jak bude fungovat seriál, který se bude odehrávat v jednom domě, na který útočí banda magorů, ale naštěstí to funguje a nakonec to bylo i trochu jiné. FIlm má velmi netradiční vyprávění, kde skrz flashbacky vznikají dějové zvraty a dozvídáme se více o naší hlavní hrdince i jiných postavách, některé zvraty jsou super a rozhodně jde o dobře promyšlenou podívanou. Výborná je MInhye jakožto female assassinka, která mladou teenku chrání ( btw teenka ovládá muay thai i zbraně, takže také přiloží ruku k dílu). Prvních 5 dílů jsem byl spokojen s nadprůměrným seriálem,  ale od 6 dílu je to ukrutná MELA! Díl číslo 6 a 7 je čistě flashbackový, kde se dozvídáme background o zemřelém strejdovi, který byl mimochodem žoldák a to byl fakt akční masakr, zároveň se představí záporák- ukrutná nemilosrdná svině, který zabíjí nevinné pro potěšení ( dlouho jsem neviděl většího zmrda!) normálně jsem štěstím a nadšením řval a říkal jsem si, že kdyby celý seriál byl jen o něm, tak mě nejspíš odveze rychlá. Finále je opět slušná akční nálož, která uzavře všechny potřebné linie, servíruje nekompromisní akci i zvraty a dělá ze seriálu akční událost letošního roku. Samotná akce/choreografie je prvotřídní, je to přesně ten drsný, rychlý, brutální a kontaktní styl, díky kterému jsem JK začal milovat a hlavně tady snad každý vytahuje nůž, takže tu je minimálně 5 soubojů na nože, které si zaslouží místo na Youtube!! Milovník akce, skvělých příběhů a především milovník Korejské tvorby si tohle nemůže nechat ujít. Jííízda! 8.5/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak mám korejskou akční produkci rád, tak mě jejich seriály děsně štvou. To platí i pro  A Shop for Killers, který se z počátku tváří, že by mohl být zajímavým, seriálovým kouskem ale po pár minutách se vydá po špatné cestě. Těšil jsem se hlavně na akci, kterou Korejci umí ale zde je jedna velká akční scéna, která je nesmyslně roztažená a prostříhaná celým seriálem, takže nemá žádný spád a přestože má celou řadu zajímavých momentů, absolutně nefunguje, protože ve chvíli, kdy by měla napínat se opět přepne na profilování, nezajímavých charakterů. Ztráta času. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Kórejský masaker v roku 2024 pokračuje!!! Skvelý scenár, brutálne akčné a originálne scény, jedna z najlepších scén s nožmi, odpudzujúci hlavný záporák, a ženská verzia Johna Wicka, na ktorú by bol sám Keanu pyšný... Príbeh o zrade, pomste a tínejdžérke, ktorá zdedí čierny obchod so zbraňami so všetkými plusmi, ale aj nepriateľmi. Druhú sezónu potrebujem takoj hneď!!! ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

nemusím príliš filmy či seriály japonské, kórejské, čínske, thajské etc...ad 1: viaceré som skúsil a boli nahovno..ad 2: vychádzajúc z 1. bodu som zistil, že im hodnotenie na čsfd navyšujú pravdepodobne fanatici milujúci ryžu, ak už nie samotná piata kolóna žltkastých stánkarov..ale..ale toto im vyšlo..! pobavil som sa, záplatka z môjho pohľadu nevyžadovala zložitosť, nakoľko jej odkrývanie prebiehalo v etapách a to zbavovanie sa šupiek cibule, resp. minulostné vratky boli naratívne veľmi fungujúce..malo to super akcie, chvíle napätia, ba aj humor sa tam dal nájsť..za mňa 5 porcií japchae..ak by bola druhá séria, pokojne ochutnám.. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně lze na čsfd hodnotit?! Super, bylo na čase  ;)  Jako hodně příjemná jízda, která je příjemná právě proto, že je natočená, jak je natočená. Protože když se potom odhalí, proč se tohle všechno děje (a ne, není to vůbec brzo), tak se vlastně ukáže, že se zde jedná skoro až o banální zápletku. Vlastně ta jedna z těch úplně nejzákladnějších. Jenže ta cesta k tomu! Zážitek z A Shop for Killers je přímo závislý na způsobu vedení vyprávění. Prostě každý dlouho tápe, protože v rámci minulosti přítomnost prostě ne vždy úplně dává smysl. Protože by to přece "nemohlo být tak jednoduchý". A už jenom ten fakt, že v minulosti se děj odehrává tak zhruba polovinu celkového času. A vždycky to dává potom smysl do přítomných událostí. Protože když přišel sedmý díl, který byl sám o sobě možná lepší než finále samotné, tak to najendou všechno do sebe příjemně zapadne, a to finále je prostě jenom nevyhnutelný přesně takhle. Takže velká spokojenost. Ale když dám stranou tyhle věci, viděla jsem opravdu hodně povedené dílko, které je dobře natočené, obsahuje skvělou akci a dává smysl. No, je třeba víc? Já jsem divák skromný, takže jo, stačí  :) Jasná pět z pěti záležitost :) Update 13.3.2024: druhá série potvrzena  ♡ ()

Zajímavosti (1)

  • Ve 33. minutě hlavní hrdinka míří a střílí z pušky se zaměřovačem, ale nemá z něj sundanou krytku. (cerdax2)

Reklama

Reklama