Reklama

Reklama

Železná pěst mafie

  • Itálie Mafia, una legge che non perdona (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Respektovaný Don Enrique umírá a mafie ze Salerna plánuje v poklidu vybrat jeho nástupce. Potenciální následníci jsou však jeden po druhém úkladně likvidováni neznámým gangem, který chce zřejmě převzít moc. Don Raffaele (Raffaele Fortunato) původně plánoval odejít do ústraní, ale po únosu jeho malého syna a intervenci z nejvyšších míst je nucen sjednat v oblasti pořádek. (J.Connor)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako parodie na nejznámější Merolovky. Mělo to hodně z nastavení a stylu těchto filmů nejčastěji pod vedením režiséra Brescii. I zde se například zpívalo hne-dle v úvodů, šéf mafie pak připomíná herce Merolu. Finále na moři mi připomnělo film "Napoli serenata calibro 9". Není to skvělý film, ale ani jeden z nejhorších, film nemá moc dobrý příběh, akčních scén je tu pomálu, když už na nějakou dojde, ta nejsou moc vzrušivé. Jedna a podle mě zároveň nejpamátnější " živé pohřbení mokrým cementem" je dost násilná a děsivá. Hraje tu ale nádherná Malisa Longo (pro kterou mám slabost už of filmu "Ricco"), která vypadala stále skvěle a byla i ve formě a to je důvod k radosti alespoň pro mě a jedna hvězda navrch. Jde o jedno z posledních poliziesco (ikdyž tady to označení není až za tolik na místě, jde spíše o melodrama), za rok tomuto žánru definitivně odzvonilo. Točilo se v Salernu a na pobřeží Amalfi. PS: Pod českým názvem "Železná pěst mafie", vysílala film televize Premiéra někdy v roce '93. Moje hodnocení 2,5/5* s odřenýma ušima. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Stejně jako kolega Karlos80 i já přidám jednu hvězdičku za Malisu Longo a za super scénu s cementem, bohužel, když přidám jednu ze svého pohledu, zbyde ve finále jen ta jedna. Plakáty či název lákají na poctivý eurotrash plný násilí a snad i erotiky, ale jedná se o ultralevnou nudnou příšernost s minimem jakékoliv akce, topornými herci a nezajímavými postavami s podivnou motivací. U nás vysílala TV Premiéra v roce 1993. V českém znění: Karel Urbánek, Jana Altmanová, Jan Přeučil, Hana Sršňová, Jan Vágner, Libor Terš. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu více než jsem dostal - zápletka co vypadá jen jako epizoda je hlavní dějová linie. To se úplně nepovedlo. ()

Reklama

Reklama