Reklama

Reklama

Alicia

Krátkometrážní
Španělsko, 1994, 8 min

Scénář:

Jaume Balagueró

Recenze (80)

Zyne odpad!

všechny recenze uživatele

samoúčelná krátká přehlídka autorových úchylných vizí, kterou nezachrání ani rádoby šokující rádoby pointa zaměřená na křesťanství... tyto "díla" nejsou ani uměním, ani příběhem se skutečným dějem a je škoda na ně plýtvat filmovým materiálem...jen štěstí, že se Jaume z těchto svých haluzí včas probral a jeho pozdější tvorba už má určité kvality... ()

belinko odpad!

všechny recenze uživatele

Buď som debil a je tam fakt skrytý nejaký význam, či posolstvo, no ja som tomu jaksik nepochopil. Mám rád úchylnosti, zvrhlosti, aj horor. Ale tento film mi prišiel, akoby sa stretli piati ľudia, každý povedal tú najúchylnejšiu vec, ktorá ho zrovna napadla a bez príbehu, bez nápadu a bez logiky to capli do 8 minútovej stopáže, ktorú hrdo nazvali ALICIA. Ja viem, že za 8 minút sa toho nedá dokázať veľa, hlavne ak z toho 2 minúty idú titulky. A ako sa občas hovorí "menej je niekedy viac", v tomto filme to platí. Lebo keby toho bolo viac, bolo by to zlé. 8 minút tejto blbosti bohate stačí. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylný kraťas, jehož účel nebo sdělení mě asi buď úplně minulo, nebo šlo jen o cvičení v šokování lidí. Tak jako tak jsem v životě nikoho neodsoudil na základě filmů které se mu líbí, ale asi bych měl problém s člověkem, kterému se líbilo tohle. Surreálná stránka ve spolupráci s tou odpornou a úchyláckou totiž s přehledem pozabíjí veškerý náznak atmosféry, který Alicia měla. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna sháníte svou pravidelnou dávku surrealistického hnusu, koukněte se na Alicii a máte tak na týden vystaráno. Je to opravdu hodně depresivní a úchylný kraťas. Jsem docela rád, že Jaume ve svých pozdějších hororech úchylnost vypustil a zapracoval ještě víc na atmosféře a depresivnosti. Je to lepší, na tohle bych v celovečerní podobě asi neměl sílu :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No popravdě je to hloupost, spíš směšná než nechutná, spíš nudná než zábavná, která navíc skončí ještě dřív, než pořádně začne. Každopádně jsem čekal něco s mnohem většími grády a na vyšší filmařské úrovni, s Lynchovým Eraserhead (jak jsem tu zahlédl) je tohle dílko naprosto nesrovnatelné, to není jako třeba Trabant a Mercedes, to je jako Trabant a raketa. Na druhou stranu jsem moc rád, když nějaká takováhle podobná blbůstka trochu zvedne mandle i adrenalin všem upjatým a zakyslým šosákům s pravítkem v zadku, proto ta moje třetí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama