Reklama

Reklama

Můj přítel pes

Drama / Rodinný
USA, 1959, 96 min

Obsahy(1)

Asi není na světě dítě, které by netoužilo po zvířeti, a ani dvanáctiletý Nell není výjimka. Když jednoho dne najde s dědečkem zbídačeného psa, kterého jeho bývalý majitel skoro utrápil, neváhá Nell ani chvíli a hned začne dědečka přemlouvat, aby se psa ujali a pomohli mu uzdravit se. Dědečkovi se ten nápad nejdřív moc nelíbí, ale protože má sám moc rád zvířata, nakonec rozhodne, že se o psa postarají. Nellův sen se tím splnil, má však ještě jeden. Stát se slavným malířem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Já bych to všem dnešním usmrkancům (nebojte, děvčata, mám je přeci rád a klidně s vámi nějakého zplodím a vychovám :) ) pouštěl pořád dokola, aby pochopili, že některé děti mají ambice, umí pracovat, ani tak nemají kolikrát co do úst a plně závisí na dospělých. Ono by je to odnaučilo zlobit a brečet z nedostatku hraček... A teď vážně - nepitvorný dětský film, v němž dospělí nejsou směšné kreatury, psi nejsou roztomilá zvířátka na hlazení a blbnutí, nýbrž věrné šelmy a který dokáže udržet pozornost i přes to, že v něm hlavní hrdina pořád jen maluje, pracuje, povídá si s nemocným dědou, kamarádí se s jednou obyčejnou holkou a stará se o jednoho obyčejného psa. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Laskavé a milé vyprávění o chudém chlapci, jeho dědečkovi a pejskovi. Je to doslova rodinný film, protože ukazuje na různé lidské charaktery, je pro děti i dospělé poučný, ale hlavně ovšem prioritně představuje lásku člověka ke zvířeti a následně psa jako nejlepšího a věrného přítele člověka. Velmi líbezný film. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama