Reklama

Reklama

Stezka Českem


Z Králíků do Bílé Vody (E07)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Scénář:

Ivana Lokajová

Hrají:

Miroslav Vladyka (průvodce)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka se v dokumentární sérii vydává na severní část Stezky Českem vedoucí z nejzápadnějšího bodu republiky k východnímu. V šesti etapách už ušel 676 kilometrů, což sám hodnotí jako vpravdě ďábelský výkon. Na sedmou etapu vyráží z Králíků a půjde přes Králický Sněžník a odtud se vydá alternativní trasou do Rychlebských hor. Čeká ho šťastných 77 kilometrů, 2000 metrů stoupání a 2600 metrů klesání. „Půjdu krásnou krajinou, ale i Bohem opuštěnými místy. A mám v plánu už tradiční setkání se sebou a všemi podobami lidského konání, které ducha krajiny spoluvytváří,“ těší se. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poutní místo Hora Matky Boží u Králík, prostě špička. Hřbitov řeholnic v Bílé Vodě je plný květů... , je vidět, že lidé na ně nezapomněli ... . ***7.díl je na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 18.4.2024, 20.55 . ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

1 z malých nevýhod tohoto seriálu bych viděl v tom , když pánové ukážou například , že jsou Rychlebské hory masovým turismem ještě nedotčené , jak dlouho to tak díky tomuto dokumentu potrvá než si toho lidi všimnou , uvědomí a nedotčené samozřejmě tím přestanou být. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To tajemno Rychlebů mi natolik připomínalo naší milovanou Šumavu, že už jen kvůli tomu nemůžu hodnotit jinak. Hned bych jel tamní neprostupné hvozdy prozkoumat. Prý to tam jde skvěle i na kole. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama