foto

Ivana Lokajová

  • nar. 14.4.1969 (50 let)
    Praha, Československo

Biografie

Narodila se 14.4.1969 v Praze jako Ivana Hrubá. Před studiem DAMU (katedra alternativního divadla) byla v letech 1987-89 členkou kladenského loutkového divadla Lampion. DAMU absolvovala v roce 1993 a společně s celým ročníkem a režisérem Janem Bornou stála u zrodu Dejvického divadla.

V roce 1996 (opět se svými spolužáky z DAMU) přešla do Divadla v Dlouhé, kde působí dodnes. Vystupuje jak v představeních pro dospělé tak pro pro děti. V inscenacích (především režiséra J.Borny) se uplatňuje také jako saxofonistka. Společně s hercem Peterem Vargou účinkuje v Divadelním spolu LOKVAR, který vytváří loutková představení pro děti.

V televizi se mihla v menších rolích především v některých seriálech popř. v televizních přenosech inscenací Divadla v Dlouhé - LHÁŘ (role Maskovaná dáma), NAŠI FURIANTI (role Šumbalka), MAŠKARÁDA (role baletky Solange) aj. Matka dvou dětí (Václav a Anežka).

Kevin "Kevinator" Kevinator

Herecká filmografie

Filmy

2019 Případ dvou básníků (TV film)
2017 Lajka
Po strništi bos
2015 Kobry a užovky
2013 Frankensteinova armáda

TV seriály

2020 Poldové a nemluvně (TV seriál)
Svatopluk Ocásek (E06)
2019 Rapl (TV seriál)
Cvokhaus (S02E11)
Bubáci (S02E07)
2018 Život je hra (TV seriál)
Utopit bobek (S01E09)
2017 Trpaslík (TV seriál)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
Úterý (E02)
další epizody (4)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Rodina (S01E08)
2012 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Proces doktorky Kalendové (E07)
2010 Přešlapy (TV seriál)
Myslíš to vážně? (S02E02)
Zpátky na scéně (S02E01)
1995 Život na zámku (TV seriál)
U konce s dechem (S01E16)

Dokumentární

2020 Infiltrace: Obchod se soucitem (TV film)
2019 Infiltrace: Obchod s důvěrou (TV film)
Infiltrace: Obchod se svědomím (TV film)
2018 Infiltrace: Obchod se zdravím (TV film)
2017 Ztraceni v Česku (TV seriál) - vyp.
Peripetie II (E05) - vyp.
Kolize (E02) - vyp.
Expozice (E01) - vyp.

Divadelní záznam

2011 Naši furianti (divadelní záznam)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
2005 Lhář (divadelní záznam)
2002 Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka (divadelní záznam)