Reklama

Reklama

Radim Vizváry - tichu rozumím

(TV film)

Obsahy(1)

Portrét českého mima, držitele Ceny Thálie a uměleckého šéfa Laterny magiky, který slaví úspěchy na divadelních scénách po celém světě. Dokumentární film zachytil vedle Vizváryho tvorby i kritické momenty jeho osobního života... Český mim Radim Vizváry patří ve světě mezi nejuznávanější osobnosti mimického divadla. Zásadním okamžikem v jeho životě bylo setkání s Borisem Hybnerem, který si Radima Vizváryho vybral jako svého nástupce a předal mu pomyslné žezlo české pantomimy. Dokumentární film vznikal v průběhu jedné celé divadelní sezóny, sleduje jeho osobní cestu k pantomimě, která nebyla bezbolestná. Radim Vizváry je umělec, jenž se snaží s maximální dokonalostí ovládnout své „řemeslo“, ale zároveň je plný pochybností a úvah. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

andrii 

všechny recenze uživatele

Výzvy ryzí múzy. Umí. Němý úžas nad tím bytím. Korunním princem Deburauovým. Akrobacií  aristokrata "tváření se" pod mandlovo-stříbrnými nánosy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Asi nějtežší životní okamžik měl umělec když jeho otec spáchal sebevraždu. Historka o půjčování dvou set korun známému na guláš, které nikdy nevrátil připomíná jednu z Povídek o lásce Antona Pavloviče Čechova, kde si postava vypůjčovala peníze jen od lidí, které neměla ráda. Půjčit příteli většinou znamená si ho znepřátelit. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Radim Vizváry mě oslnil svým uměním už před několika lety. Bohužel jsem jeho představení viděla jen v televizi, ale i tak to byl velký  zážitek. Z dokumentu navíc vyplynulo, jak příjemný a citlivý je to člověk. Velmi ho obdivuji. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Je český mim, performer, režisér, pedagog a choreograf. Patří mezi nejvýraznější mezinárodně uznávané osobnosti současného mimického divadla v Evropě. Je držitelem Ceny Thálie za rok 2016 v oboru balet, pantomima nebo jiný tanečně dramatický žánr. Od 1. ledna 2021 je uměleckým šéfem Laterny magiky. (sator)

Reklama

Reklama