Reklama

Reklama

Ceny Anděl Coca-Cola 2023

(pořad)
všechny plakáty
Hudební / Zábavný
Česko, 2024, 90 min

Účinkují:

Honza Dědek (moderátor), Ivana Kulhánková (moderátor)

Obsahy(1)

Jména nových držitelů celkem 16 andělských sošek budou oznámena během slavnostního ceremoniálu, který je již 33. ročníkem. Letos se ceny udělují v kategoriích Album, Objev, Skladba, Videoklip, Skupina, Alternativa a elektronika, Sólová interpretka, Sólový interpret, Folk, Jazz, Klasika, Rock, Rap, Slovenské album, ale také nově v kategorii Společný projekt. Přímým přenosem provází Honza Dědek a Ivana „Fancy“ Kulhánková... Členové České hudební akademie budou udělovat andělské sošky v šestnácti kategoriích. Letos se mezi nominovanými objevují hned dvě jména třikrát. Jedním z nich je rapper Viktor Sheen, který se za své sólové album "Planeta opic" může stát nejlepším Interpretem. V kategorii Společný projekt pak akademiky zaujalo album "Roadtrip", které V. Sheen natočil ve spolupráci s Calinem. A se singlem "Safír", který z něj pochází, mají oba šanci i ve Skladbě roku. Tři nominace má i rocková kapela November 2nd, která se loni po dvanácti letech vrátila na scénu s eponymním albem. To u akademiků zabodovalo v kategoriích Album, Skupina a Rock. V královské kategorii Album se November 2nd „utkají“ s albem "Jezus Kristus Neexistus?" od J.A.R. a "LP XXIII" od Davida Kollera. J.A.R. i D. Koller přitom mají po dvou nominacích, stejně jako Anna K., Calin a Sofian Medjmedj s Benem Cristovao. „Nominace jsou letos celkově žánrově hodně pestré a rozkročené. Mimo jiné ukazují i to, že se česká hudba nejen generačně proměňuje,“ komentuje výsledky druhého kola hlasování předseda rady České hudební akademie Honza Vedral. Ve 2. kole hlasování o Cenách Anděl Coca-Cola 2023 hlasovalo celkem 432 akademiků. I v letošním roce bude mít možnost zapojit se do hlasování v Cenách Anděl také veřejnost, a to díky titulárnímu partnerovi Cen Anděl, společnosti Coca-Cola. Ta stejně jako v uplynulých letech vyhlásila Cenu fanoušků – multižánrovou cenu popularity, ve které může veřejnost ze všech nominovaných hlasovat pro svého favorita. Ten, který obdrží nejvíce hlasů, získá kromě finanční podpory ve výši sto tisíc korun zásobu nápojů z portfolia Coca-Coly na celý rok do zkušebny zdarma. Tento celoroční pitný režim čeká také vítěze kategorie Videoklip. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jestli jsou přítomni nějací konferenciéři, kteří se třesou strachy, že se stanou laureáty imaginárního ocenění „nejtrapnější výstup roku“, tak by vás rád uklidnil. Honza Dědek (ač s vlastní televizní show, moderátorský stále v plenkách) a „Fancy“ Kulhánková (do podobného formátu také stále nedorostla) nasadili laťku, tak vysoko, že s jejím překonáním by měl problém i Sergej Bubka v nejlepší formě. A nejenom již zmínění Pat s Matem, ale vlastně celý přenos byl ze strany České televize tak trochu odfláknutý. Zmatečný střih, zvuk, scénář, absentující předávající některých cen…..působilo to jako kdyby se všichni už viděli doma v posteli. Alespoň vystoupení, kde se operní pěvec Adama Plachetka střídá s Sofianem Medjmedjem a většina si mohla vybrat to svoje, ukázala, že Anděl na rozdíl například od Slavíků nezůstal podřimovat v minulém století, ale jinak nezbývá než konstatovat, že lépe už bylo. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Že Kulhánková bude špatná jsem tušil, protože ji znám z Óčka, kde je děsná. Bohužel mě zklamal i Dědek, kterého jinak mám docela rád. Možná že s takovým polenem po boku ani nešlo moderovat lépe, ale tu trapnou narážku s kolou zero na Miraie si mohl odpustit. A ještě hůř moderování působilo kvůli prostřihům na logo, které utnuly mluvení v půce věty. Hudební vystoupení byla děsně nazvučená, fakt hodně to odnesla Anna K. Vyhlašování vítězů bez emocí, bez napětí, snad jen ADONXS se snažil. Ewa měla vtipný krátký výstup, děkovná řeč Pam Rabbit se mi líbila nejvíc. Naopak J.A.R. si mohli komentář na stárnutí nechat, i když to byla reakce na Lvy. Aspoň přenos ale narozdíl od Slavíků netrval sto let. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Akademici už dávno dali na srozuměnou, že berou na vědomí vzdouvající se vlny rapu, hip hopu, trapu…, které teď jednoznačně kopou první ligu. Vítězi v hlavních kategoriích se přesto stali „staří pardálové“… Radost bych asi neměl z žádné party. Stejně tak z moderátorů, ze kterých humoru moc nevypadlo. Bohužel slovo umělec zoufale ztrácí na hodnotě... Zasloužená síň slávy pro zpěváka a tanečníka Jiřího Korna. „A teď už konečně udělejte pořádnej bordel…“ No, ty vole. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Úroveň pořadu je Odpad! Mimořádná příšernost. Jedna hvězda dohromady za: úvodní skladbu+ za Havelku s Plachetkou + Aničku K., + všechny nominované a oceněné. Speciální gratulace stále skvělým J.A.R., ovšem jinak otřesná prasárna nehodná ČT. Zoufalí, naprosto neschopní moderátoři, taková dvě kopyta s tristně debilními kecy, aby jeden pohledal, v režii seděl diletant další, střih děsný, nepříjemná kamera, vyjadřování některých laureátů je jejich ostuda, sečteno, podtrženo, nedivím se, že se tady odpadem nešetří. Jen z úcty k mnohým skvělým muzikantům ho sama nedám. Po tomto nechci Dědka, jak ho nesleduji-neznám, vidět už nikdy, on že má vlastní talk show?! Nechápu. Zoufalou topornou paní Blekotovou, která krom ostatního neumí vyslovit písmeno "C",  neznám, což je sice má chyba, ale chtělo se mi řvát: "Kde je Pergnerová???? Kde je třeba klidně vyžilá Pergnerová? Nebo šišlající, střelená marmeláda Vondráčková? Všechno by bylo lepší, než tohle. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jak už to bejvá, tak jako znalec max tak těžkého středního proudu, tak většinu oceněných vůbec neznám, ale co už, to je vždy věc vkusu. Je fakt, že jednotlivá vystoupení mi přišla fajn, i ožralej zpěvák J.A.R. se dal přežít. Pochopitelně přišla i očekáváná politická vsuvka ze Slovenska. Co se ale nedá odpustit, je naprosto zmatečný střih, kdy režie vstupovala moderátorům do jednotlivých vstupů grafikou s nominacemi. Moderátorská dvojice byla klasicky nevýrazná, pokusy o vtipy tak nějak vyšuměli do prázdna, což je takovej standard Honzy Dědka. Absencí předávajících u většiny kategorií to ztratilo nějaký ten punc slavnostního oceňování. Asi se chtělo ušetřit...na čase / penězích, či obojím. ()

Zajímavosti (1)

  • Outfit, konrétně tílko vyrobené na míru, které měl Sofian Medjmedj na sobě při vystoupení, obsahovalo více než 4 000 ručně položených kamínků z českého skla. Outfit měla na starosti značka Jana Černého – JAN SOCIÉTÉ. (TheSlezy)

Reklama

Reklama