Reklama

Reklama

Chaplin novomanželem

  • USA The Rounders (více)

Opilý Chaplin se vrací domů a hned se stává terčem nadávek a výčitek své ženy. Stejně je na tom soused z protějšího bytu Fatty, kterého žena dokonce fackuje. Když randál z vedlejšího bytu zesílí, pošle Charlieho jeho žena zjistit, co se děje. Incident je zažehnán a zatímco si obě ženy vzájemně stěžují na nešťastný život, Charlie a Fatty se vydají na další flám. Zapadnou do blízké kavárny, kde svou opilostí způsobí nevoli hostů a personálu. Manželky jsou jim v patách, ale oba včas opět utečou. Ukryjí se na děravé veslici na břehu moře. Vlny je začínají houpat a oba usínají s pocitem bezpečí, i když voda v loďce začíná stoupat. (curil)

(více)

Recenze (18)

Morien 

všechny recenze uživatele

Bože můj, jak se nejslavnějším groteskářem mohl stát někdo, kdo staví vtipné scénky na tom, že přijde opilý domů a škrtí svoji ženu. Ne že by mě nějak pohoršoval útok na svátost manželství či dženderové řeči, jde tady o to, že je to prostě nuda. Fattyho sólové filmy jsou mnohem zábavnější, ale nějak asi začít musel. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Na této grotesce zaujme zejména její konec, který zrovna komediálně laděný není. Jinak se ovšem jedná o klasickou podívanou, která právě neoslní, neboť nepřináší nic tak výjimečného, jako tomu bylo v pozdějších Chaplinových počinech. Proto bych radil všem, kteří tu štkají nad tím, jak může být Chaplin nejslavnějším groteskářem, aby sáhli po nějakých jiných, kultovnějších dílech tohoto mistra a teprve poté šli do jeho rané tvorby. Protože v tomto případě pláčou na špatném hrobě. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších Chaplinových grotesek, kterou natočil u Keystonu. Narozdíl od jiných jeho raných kousků není tak vyčpělá, místy nudná a bez vtipu či příběhu. Naopak vtipně využívá klasické stereotypní situace - opilý manžel / naštvaná manželka - zde rovnou v dvojitém podání. Film navíc končí víceznačným závěrem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hrať opitého je obľúbená zábava „zabávačov“ ešte aj dnes, tak prečo to vyčítať filmu, že to robil pred 105 rokmi? Opitý Chaplin to schytá od svojej mohutnej ženy rovnako ako jeho tučný kolega, ženy si medzi sebou tiež nič nenechajú, takže filmová emancipácia v plnom prúde – už vtedy. Inak groteska priemerná, žiadny príbeh, iba klasické gagy, pády, údery, trochu to napravuje nečakaný záver. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

Chaplin a Fatty tentokrát v rolích manželů na tahu, podařilo se jim uniknout ze spárů svých drahých poloviček a tak svobody náležitě využívají a pěkně se společensky unaví. Následuje nekonečné množství kopanců, pádů a vtipných situací. Jedna z nejvtipnějších Charlieho grotesek. DÁLE HRAJÍ: Phyllis Allen (Charlie's Wife) Minta Durfee (Fatty's Wife) Al St John (Bellhop/Waiter) Jess Dandy (Diner) Dixie Chene (Diner) Billy Gilbert (Black Doorman) William Hauber (Waiter) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama