Reklama

Reklama

V karavanu po Polsku


Epizoda 3 (E03)

(epizoda)
Česko, 2024, 27 min

Hrají:

Zbigniew Czendlik (průvodce)

Obsahy(1)

Při putování polskou zemí nelze vynechat její hlavní město, ve kterém se pozoruhodným způsobem mísí moderní čtvrti s historickými zajímavostmi. Varšava toho k prozkoumání nabízí mnohé, a tak Zibi neodolá návštěvě největšího místního parku, rušným náměstím v centru města, Paláci kultury a vědy i nočnímu životu varšavského Manhattanu. Za poznání stojí i okolí metropole, a proto Zibimu neunikne ani plavba po řece nedaleko města Serock. Svou varšavskou cestu ukončuje, možná překvapivě, na poklidné a místními lidmi oblíbené pláži. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Varšava je nádherně opravená, klobouk dolů. Teda až na tu stalinskou megalomanskou zhůvěřilost, dnešní palác kultury a vědy ... . ***Díl je na webu Č.televize : ČT 2, středa 1.5.2024, 21 h . ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný výlet. Ta místa znám z výletů po Polsku, ale nevěděl jsem zajímavosti o varšavském paláci kultury, co na nás mají Poláci rádi (nebylo řečeno co neradi jako třeba bezzásadovost)  či jak vnikla polská obdoba našeho rčení španělská vesnice "český film". K shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/15556873703-v-karavanu-po-polsku/223544160300003/ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama