Reklama

Reklama

Ostrov ztracených

  • USA Island of the Lost

Obsahy(1)

Expedice antropologů objeví v Tichém oceánu ostrov, obývaný prehistorickými zmutovanými formami současných živočichů. Antropolog Josh McRae (Richard Greene) se společně se svými dětmi (Sheila Wells, Luke Halpin, Robin Matson) a dvěma studenty (Irene Tsu, Mart Hulswit) vydává na expedici do Jižního Pacifiku. Objeví ostrov se zmutovanými zvířaty, kde najdou domorodého chlapce (Jose De Vega), podstupujícího zde test přežití, na který byl vyslán vlastním kmenem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Island of the Lost vskutku mírně připomínal ostrov zmíněného seriálu :) Byla tu divná zvířata, děj nedával smysl, a osoby se chovaly pomateně. Tak tedy, rodinný film typu Švýcarský robinson, který bych své rodině nepouštěl, protože se tam bezúčelně ubližuje zvířátkům, jen aby se něco dělo. Každou chvíli naše rodinka mlátí do nějakého zvířete pádlem, klackem, kamenem. Důvodem je, že film postrádá děj. A lachtan jako bezkontaktní domácí mazlíček působil absurdně pitomě. Špatné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný príbeh hraničiaci s odpadom je zmeskou primitívnych masiek na zvieratách ( akože zmutované ) a stupídnych dialógov. Jedno z detí je Luke Halpin, ktorého si dobre pamätáme z úspešného seriálu o delfínovi Flipperovi ( 1964 ). Prvý komentár. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film pro celou rodinu, který si na nic nehraje a dokáže potěšit spoustou pěkných záběrů podmořského světa, roztomilým tuleněm doprovazejícím hlavní hrdiny nebo třeba úsměvnými "maskami" zvířat. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorého asi najväčšou chybou je, že koketuje so žánrom fantasy. Áno, divná evolučná linka, ktorá pštrosom "namontuváva" hroty na chrbáte, to isté krokodílom, korytnačky majú modrý pancier, divokí psi veľké šablovité zuby a červené liečivé bobule pri použití fosforeskujú a okamžite liečia všetky rany, pôsobia z dnešného pohľadu smiešne a lacne. Ďalším negatívom, typickým pre tento žáner, je naivnejšie chovanie postáv a celkové jednoduché a samoúčelné budovanie napätia. Napriek slabšiemu spracovaniu si ale takéto nízke hodnotenie nezaslúži. Ako rodinný žáner prínaša jedno veľké dobrodružstvo s kopou nápadov a akcie, vďaka ktorým sa divák nebude nudiť ani na minútu. V niektorých smeroch mi to pripomínalo iný rodinno-dobrodružný film - Švýcarský Robinson. ()

Incantator 

všechny recenze uživatele

Snímka, napriek sľubne znejúcemu názvu, ktorý obsahom pripomína remake dobrodružného seriálu s podobnou tematikou Land of the Lost (Země ztracených) je určená skôr detským divákom a za svojím konkurentom vo viacerých oblastiach zaostáva. Predovšetkým je to príbehová rovina, ktorá neponúkne žiadne prekvapenie a z veľkej časti napodobňuje podobné príbehy s tematikou života na opustenom ostrove. Divákov neohúria ani triky a masky, o trochu pútavejšie môže byť prostredie, v ktorom sa film nakrúcal. Herci nesklamú, ale ani neohúria, niekedy to však vyzerá, že nemajú čo hrať. V zásade neexistuje dôvod, prečo tento film vidieť, ale na druhej strane jeho pozretie ujmu nespôsobí. A tuleň, ktorý z hľadiska deja nehrá významnejšiu úlohu, mladších divákov môže zabaviť. Zhliadnuté v TV [MGM] [český dabing] (6.7.2012) ()

Reklama

Reklama