Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Znáte to, jsou filmy, které oscilují mezi 5 hvezdami a odpadem. Pro někoho neuvěřitelná zábava, zatímco jiní nevěřícně kroutí hlavou. Beru černý humor krvavých efektů, i asi chtěnou topornost, ale pro mě to kvalit Braindead nedosahuje. Možná s lepšími herci a větším nadhledem, kde nadhled neznamená jen proražená těla. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tady asi není co moc rozepsat. Totální gore-fest plný skvěle gumových a kečupových efektů, absurdního humoru a vtipných záporáků. Moc mě bavili i místy dojemné či vážnější momenty, které sice v celém v tom masakru působili bizarně, o to ale lépe v céle té atmosféře fungovali. Výborná řežba. PS: Hongkongský Braindead bych tomu neříkal, je to prostě typicky drsnější Hong-Kongská škola infůzla gumovými efekty západních béček z osmdesátek. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Príbeh o najväčšom búchačovi a lámačovi ľudských kostí - Rickym, ktorý sa dostáva do svojského väzenia v ktorom má nedobrovoľne prežiť niekoľko rokov. Ricky je tvrdý chlap, svalnatý, ktorý v sebe nosí 5 guliek ako spomienku na svoju lásku o ktorú ju pripravil práve ten, ktorý ich do neho vystrieľal. Okrem toho, že je Ricky extrémne silný, či už duševne alebo fyzicky, je aj čestný a nedokáže sa len tak pozerať na bezprávie, ktoré je vo vezení na dennom poriadku. Ricky (a taktiež vedenie vezenia) sa vyžívajú v brutálnych a krvavých stretoch a tak sa postupom času neustále znižuje stav v tejto komunite. Tento film je poňatý hlavne zábavne, takou hravou formou a obsahuje aj pekné hororové nechutnejšie prvky (väčšinou tiež zábavné). To bolo mäso, keď v jednom „fighte“ súper chcel Rickyho prekvapiť tým, že si rozrezal brucho, vybral si svoje črevá a začal nimi Rickyho škrtiť. Solídna nechutnejšia zábava. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Taková japonská verze Braindead zasazená do vězeňského lágru. Klasická schémata podobných filmů z tohoto prostředí, pěkně dementní dialogy a celková zápletka je převratná jako jídelníček v komunistickém lágru. Ale co, zde se jedná pouze o Gore jatka, jež jsou vcelku se solidním kung-fu stylem (na svou dobu) v podání Rickiho slušnou zábavou na kratší odpoledne... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Absolútne neobjektívne full-five hodnotenie, ktoré neodzrkadľuje kvalitu filmu, ale dojem, ktorý vo mne zanechal, že čo dokázal Hong Kong na samom začiatku 90tych rokov. Dokonalý WTF film, kde je absurdnosť tak vysoko, až to jednoducho nevadí. Samozrejme pochopím, keď tomuto niekto dá odpad, pretože normálne to ani snáď nie je pozerateľné. Ja som film videl dlhé roky dozadu a teraz som sa dostal k FullHD kvalitke, tak som si to zopakoval. Neskutočné gore efekty spojené s tonami gumených masiek. Čerešnička na torte je hlavná úloha môjho obľúbeného Siu-Wong Fana, bez ktorého si nedokážem ani len predstaviť famóznu sériu Ip Mana, kde v každej časti hrá nejakú postavu a vždy je to OK. V reči moderných komixových hrdinov by som mohol prirovnať Riki-Oh-a k Deadpoolovi mixnutému s Wolverinom. :) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první film z Hong Kongu, jenž se dostal do kategorie CAT III, a to kvůli násilí, nikoli sexu. (Caelos)
  • Film bol zakázaný v Írsku, Malajzii a Západnom Nemecku. (Paldiny)
  • Mei Sheng Fan, který hraje postavu Wardena, je otcem Siu-Wong Fana, který ztvárnil Rickyho. (Caelos)

Reklama

Reklama