Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

tombac 

všechny recenze uživatele

Rickyho "průrazné" kung-fu zastíní na chvilku jen maník, jenž si rozřízne nožem břicho, vytáhne střevo a začne s ním škrtit svého protivníka. Tahle kulantní vražedná technika mu bude stejně houby platná... Ricky jede! A končetiny létají a hektolitry kečupu čvachtají hezky zvesela a zábavně, jak to umí snad jen v Hong Kongu. Gumová odpornost opravdu evokuje mamču z Braindead :-) A mít u nás v celách takový režim jako ve filmu, tak je české vězeňství v troskách :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz som netušil, že sa do kung-fu mlátičky dá napchať tak extrémny gore splatter ( Tarantino sa oproti tomuto vo svojom KILL BILL VOL 1. vôbec nechytá ). To, že je to už sama o sebe kravina, sa dá prekusnúť práve vďaka over the top brutalite. Podradný film, ktorý ale tomuto výrazu robí dobré meno. ()

Reklama

Mythago 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se hrozně těžce něco píše. Věděl jsem, že to bude úchylárna, podle obsahu a hlavně proto, že to je z Hong Kongu, ve kterém vznikají snad ještě větší šílenosti než v Japonsku. Na jednu stranu tomu chci dát odpad, protože to je taková blbost jako málo která jiná, ale na stranu druhou ze stejného důvodu bych hrozně rád dal tomuhle "majstrštyku" všech pět rudých hvězdiček. Není zde nouze o utrhané končetiny, rozdrcené hlavy, kusy mozku všude kolem, kaluží krve, rozervaného psa (chudák pejsek, toho mi bylo ze všech umřivších nejvíc líto), končetiny v břiše nebo škrcení střevy. Riki-Oh se dá srovnat snad jen se Supermanem na speedu, cracku a flétničkou navíc. Nebo možná s Robinem Hoodem (bohatým beru, na chudý seru - mysleli jste si správně, to je přesně on). A vlastně nejvíc se hodí přirovnání k Diablu - všechny rozseká a porazí a čím dál je, tím těžší přicházejí soupeři. Až se dostane k Final Boss-ovi a...a vy prostě musíte vybuchnout smíchy. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Riki Oh!, vek: 21, krvná skupina: AB, hrá na flautu a po večeroch trénuje kung fu s náhrobnými kameňmi. Zlom prichádza, keď sa jeho dievča celkom vtipným spôsobom zosype zo strechy a Riki narkomanovi, čo ju mal na svedomí prerazí nohu a päsťou ocejchuje tvár. A ak sa tu niečo myslí doslova, potom tomu tak je. Riki putuje do väzenia, kde aj Shawshank pripomína iba škôlku, ale netreba sa o ňho báť. Tržné rany si zašíva vlastnými šľachami, nerobí mu problém požuvať poltucet žiletiek a fľusnúť ich správcovi do ksichtu, či mať omotané okolo krku hrubé črevo chlapíka, ktorému to v zápale boja prišlo ako dobrý nápad. A verte, že ide iba o zlomok bizarností. Vybuchujú tu hlavy aj celí ľudia, rany päsťou prerážajú lebky ako sadrokartón, nehovoriac o finále, kde sa správca väznice premení v Gora z Mortal kombat. To, že skončí ako fašírka pomletý vo vandli je už iba detail, rovnako, že dialógy museli byť napísané dvanásťročným dieťaťom a hercov vyberali snáď z kláštora, kde nikdy nepočuli o filme. Radosť pohľadieť. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tady asi není co moc rozepsat. Totální gore-fest plný skvěle gumových a kečupových efektů, absurdního humoru a vtipných záporáků. Moc mě bavili i místy dojemné či vážnější momenty, které sice v celém v tom masakru působili bizarně, o to ale lépe v céle té atmosféře fungovali. Výborná řežba. PS: Hongkongský Braindead bych tomu neříkal, je to prostě typicky drsnější Hong-Kongská škola infůzla gumovými efekty západních béček z osmdesátek. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Mei Sheng Fan, který hraje postavu Wardena, je otcem Siu-Wong Fana, který ztvárnil Rickyho. (Caelos)
  • V původním manga komiksu je Rickymu 21 let, zatímco Siu-Wong Fanovi bylo při natáčení pouhých 18. (Caelos)
  • Ke konci filmu, kdy Ricky (Siu-Wong Fan) rozbijí vězeňskou zeď, můžeme vidět lana, která byla použita na její stržení. (Hem.m)

Reklama

Reklama