Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s duem zvaným Daft Punk, které se právě díky tomuto filmu stalo jednou z mých oblíbených kapel. Už jenom nápad udělat z celé desky jeden celý film na sebe navazujících klipů je velmi originální. K tomu přidejte opravdu zajímavý příběh, zápletku, postavy, které jsou sympatické a propracované aniž by řekly jediné slovo, zlotřilého záporáka, veselou taneční hudbu, prokládanou melancholickými kousky jako Something About Us (nejlepší song), no a v neposlední řadě je to celé ještě anime. Velký palec vzhůru. 9,5/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Daft Punk není obyčejná skupina. Tihle dva pánové jsou tajemnější než Hrad v Karpatech a jejich obličeje zná možná jen CIA (a to není jisté). Rozhodně mají smysl pro humor, což je poznat i z filmu(nepřehlédnutelné cameo co mě velmi rozesmálo) , ale také jsou to výborní "muzikanti" (radši v uvozovkách, mohli by se urazit). Jejich hudba je často jako z jiné galaxie a vždy si pro své videoklipy vybírali zvláštní postupy. Jednou tam 20 postav v různých future oblecích předvádí robotické pohyby, které společně s hudbou připomínaly tanec robotů a jindy zase 3 své videoklipy vytvoří jako anime kousky jednoho snímku, v kterém se rozhodnou kritizovat (poukazovat?) na hudební svět. Později jsem zjistil, že tyto tři videoklipy jsou části něčeho většího co je nazváno Interstella 5555. Celých 68 minut zní hudba dvou géniů a obrazy japonské anime školy, které jsou naprosto podmaňující. Opravdu rozhodující je váš hudební vkus, protože anime se určitě dá "překousnout", ale nenávist k elektronické hudbě. Zkuste a uvidíte jestli vám tohle spojení hudby a barev japonského anime udělá dobře. Mě ano. ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

Ne-li přímo unikátní, pak jistě alespoň velice netradiční projekt na poli kinematografie. Daft Punk (jejichž tvorbu jsem nikdy nesledoval, byť One More Time mám velice rád) si ke svému albu Discovery nechali stvořit hodinový videoklip v podobě dobrodružného a do šoubyznysu rýpajícího sci-fi anime, které by fungovalo i jako samostatný film. Příběh je sice poměrně jednoduchý, ovšem nabízí několik zajímavých nápadů (už samotnou zápletku nelze označit za ohranou). Nejpodstatnější však je, jak perfektně zde funguje vzájemné propojení hudby a obrazu. Jeden z nejzajímavějších filmů, jaký jsem dosud viděl. 8/10 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Je to sice "jen" videoklip k celému albu Daft Punku a odvíjí se to čistě jen od toho, jestli ten který divák má rád Daft Punk nebo ne, každopádně já, která mám ráda Daft Punk :), jsem se bavila moc, protože nezáleží na tom příběhu o ufounské kapele, kterou unese zloun ze Země, aby z nich udělal popové hvězdy v New Yorku, ale jde o tu pěknou souhru animé obrazu v takovém tom typickém manga stylu se všemi těmi klasickými rysy ostrých i kulaťoučkých obličejů a hlavně jednoduchých linek s monochromními barvami a hudbou Daft Punku, která se projevuje občas třeba jen v úplných detailech v obraze, ale pořád velmi pěkně ladí jak řazení scén s hudbou, tak i beaty s různým třeba blikáním nebo pohyby končetin a někdy je to až překvapivě nápadité a detailní vzhledem k tomu jaký jednoduchý styl mangy tu je :). Takže kdo má rád Daft Punk se bude určitě bavit a možná i víc než pouštět si to album jen tak bez obrazu, ikdyž i to samotný je super :). A Daft Punk samotní tam jsou taky :). ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Bola raz jedna pokojná planétka, kde sa ľudia od rána až do večera zabávali a užívali si život. Všetko sa však zmenilo keď na ich planétu uskutočnili inváziu podlí pozemšťania. Úsmev z pier a chuť do spevu im síce nezmizla ale život, aspoň niektorých jednotlivcov, bol výrazne ovplyvnený. Vydávajú sa na nebezpečnú púť tajomným vesmírom aby zachránili svojich unesených priateľov. Je priam neuveriteľné čo všetko sa dá rozpovedať len pomocou hudby v spojení s pár obrázkami. Hudba síce bola skvelé, no od mojich vysnívaných melódií je teda na míle vzdialená. Keďže hudba bola hlavnou kvalitatívnou zložkou tohto diela, skutočnosť, že štýl hudby mi nesadol zrovna najlepšie sa podpíše nad tým, že nemôžem toto hudobné anime ohodnotiť 5*. Musím priznať, príbeh ma dojal a aspoň čiastočne zodpovedal otázku odkiaľ sa u nás berie všetka tá čudná hudba ktorú dnes počúvame. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Současně s premiérou filmu se uvedení dočkalo také album "Daft Club" kapely Daft Punk, které mělo snímek podpořit. (Hem.m)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)
  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)

Reklama

Reklama