Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle spíše povídání než válčení je celkem snesitelné, i když právě akční scény mohou některým divákům asi docela chybět. Ale snímek se alespoň snaží něco říct. A i když to tak úplně nevyjde, tak se na to dá dívat bez toho, abyste se nějak moc nudili. Docela se ale divím, že jsou ještě další dva filmy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná až přehnaně lidský a psychologický válečný film, jehož největší problém je právě obsah. Nějaký silnější příběh totiž chybí, tudiž se divák bude celou dobu víceméně nudit. Herci sice hrají poměrně solidně, ale jejich charaktery nejsou ani trochu prokreslené, takže ač se snaží sebe víc, působí spíše jako figurky. Na druhou stranu vizuální stránka je precizní, jenže kamerové filtry, ruční kamera a rychlé střihy - tohle všechno je prakticky na nic, když není dramaturgie a scénář. ()

Reklama

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý a netradiční válečný film. Scénář nijak skvělý, herecké výkony neznámých herců průměrné, hudba se ozve jen na začátku a na konci a navíc poměrně dost nelogických nesmyslů by řadilo tento snímek do propadliště dějin. Jenže nevím proč, ale i přes tyto nedostatky má film své kouzlo. Nevím jestli je to povedeným koncem nebo tím, že film je tak krátký, že nezačne nudit, ale já jsem se poměrně bavil a myslím, že jako zajímavé spestření večera se tento snímek hodí. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se vůbec ale vůbec nehodí takové hodnocení, film ikdyž válečný nám ukázal válku z velmi zajimavého úhlu, že všichni jsme lidé, akorát jak to bylo řečeno ve filmu máme jiné uniformy a to samé platí v životě. Velmi mě tento válečný film dostal, veliké hrdinství prokázali, aby zachránili většinu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Někdo přežil Ardeny, já jsem přeardenoval žití. Ok, řekněme, že nám to vypovídalo pravdivej příběh a ok, já to prožít, tak to taky budu chtít někomu sdělit. Ale myslim, že přímo na film to nebyla zrovna ta pravá látka. Hodně se tam kecalo, ale většinou o ničem nebo takový ty klasický vzpomínky na domov. Zima tam je. Akce moc ne. A Pepa Zíma taky ne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Na fotografii, kterou ve filmu nosí Deacon (Corbin Allred) stále při sobě, je babička herce Corbina Allreda. Je to fotografie, kterou u sebe nosil Allredův dědeček během druhé světové války. (Langy10)
  • Závěrečná scéna, kde se Gould (Alexander Polinsky) kryje za džípem a střílí skopčáky samopalem MP40, je inspirována hrou „Medal of Honor“. (Gordy34)
  • Postava Gordona Gundersona, kterou ztvárnil Peter Holden, je pojmenovaná po jeho dědečkovi, vojenském veteránovi, který bojoval ve 2. světové válce v bitvě o Bulge. (ČSFD)

Reklama

Reklama