Reklama

Reklama

Devdas

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Již popáté zfilmovaná sága o muži jménem Devdas (Shah Rukh Khan), který miloval svou dětskou lásku, Paro (Aishwarya Rai), nemohl si ji však vzít kvůli odporu své rodiny, jemuž se slabošsky nedokázal vzepřít. Poté, co je Paro provdána za jiného, nachází útěchu v alkoholu a náručí kurtizány Chandramukhi (Madhuri Dixit). Snímek je výjimečný zejména po vizuální stránce a detailně propracovanou choreografií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

kitano 

všechny recenze uživatele

Vo svete plnom nadhernych farieb, hudby a tanca sa odohrava jednoduchy avsak posobivy pribeh o vrucnej laske, ktorej osud do cesty stavia prekazky. Klasicka, mnohokrat videna formulka, avsak pocas tych troch hodin sa toho udeje naozaj vela, charaktery sa vyvijaju ( Shahrukh Khan je naozaj skvely) a bombasticka vyprava dava filmu nedostiznu plastickost a hlbku. Pri tanecnych cislach sa mi zastavoval dych nad ich choreografiou, strihom a vizualnou stylizaciou. Celkovo vizual je skutocna pochutka a pri predstave ako komplikovane to vsetko muselo vznikat sa mi toci hlava. Tri hodiny utiekli ako voda a uz sa tesim na dalsi indicky hudobny film. (8.8/10) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takhle vypadá prvotřídní bollywoodský film! A já myslela, že je točí akční braky se svalnatým hrdinou a cheesy písničkami. Tohle bylo opravdu úžasné melodrama a ty tři hodiny utečou jako voda. Dlouho jsem neviděla podobně krásnou atmosféru, kameru a hru se záběry. Ty nádherné barvy na vás úplně dýchají orientem. Všeho je tam moc a ve velkých dávkách a přitom si nikdy neřeknete, že už to překročilo míru únosnosti. Označení "nejlepší bollywoodský film" rozhodně chápu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasicky indicky velkolepé, i když se ve skutečnosti jedná vlastně o dramatickou romanci. Je to také velmi rozmáchlé, protože film má tři hodiny. Herecky je to skvěle obsazené, choreografie je úchvatná a navíc je to i vizuálně krásně kýčovité. Jenže všechno tohle nějak vedlo k tomu, že film je dobrý, ale nakonec ne výjimečný. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě film dost iritoval svou stylizovaností. V roli hlavního hrdiny bych si také uměla představit někoho jiného než Shahrukha Khana, který má skoro ve všech filmech, které jsem s ním zatím měla možnost vidět, stále ten samý výraz, jako by hrál ve všech filmech jen sám sebe. Zato herecký koncert představitelky Paro a taktéž představitelky Chandramukhi stál opravdu za podívanou včetně tanečních palácových scén ve "skvostném bordelu" vypracovaných do nejmenšího detailu. Celkově výprava a kamera celého filmu jsou opravdu velmi zdařilé. Horší už je to trochu s nazvučením filmu. Asi nejlepší scénou pro mě je tanec dvou žen milujících stejného muže a jejich vzájemná blízkost navzdory kastovním předsudkům... ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tak tohle celkem propadák. Já normálně vůbec nemám problém s indickými filmy. Celkem jsem si zvykla na jejich typický herecký projev a v některých filmech si jejich filmové písně užívám. Ale tohle bylo hrozný. V podstatě tam zpívali o každé hovadině. Děj natahovaný neskutečným způsobem. Pro mě to mohlo skončit zhruba v půlce. Konec pro mě znamenal akorát úlevu, namísto slz dojetí. Khana jako herce zbožňuju, ale tady mě jeho herecký výkon moc neuchvátil. Ikdyž asi on byl jediný, na co se v tomhle filmu dalo dívat. Jednoduše tříhodinové utrpení a totální nepochopení tak vysokého hodnocení. Samozřejmě kvůli jedné černé ovci na indické filmy s Khanem nezanevřu a budu doufat, že příště to dopadne líp. Každopádně si už ale dám pozor na stopáž. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, ve které se matka Paro Sumitra veřejně poníží byla inspirována vracející se noční můrou Sanjaye Leela Bhansali o jeho vlastní matce. (NinadeL)
  • Při natáčení písně „Maar Daala“ vzplálo jemné hedvábí na šatech Madhuri Dixit, když se při jedné otočce dostala příliš blízko hořící svíci. Asistent režie okamžitě vtrhl do záběru a oheň uhasil, nicméně nikdo mu nepoděkoval, jelikož scéna pak musela být přetáčena několik hodin. Všichni zazlívali asistentovi, že na záchranu herečky nepřispěchal o dvě vteřiny později. (Gaja Gamini)

Reklama

Reklama