Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování Teahouse vypráví o manželích Wangovi (Kuan Tai Chen) a Fen (Karen Yip), kteří hledají poklidný život v nových oblastech císařské říše. Wang je však přemlouván, aby se vrátil a nastolil starý pořádek, který mezitím zanikl kvůli padouchům trestajícím nevinný lid. Princ Ji je mezitím propuštěn z vězení a rozhodne se mstít Wangovi za své uvržení do žaláře. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako "oldschoolový" akční hongkongský film je to docela dobré. Perfektně natočené, skvělá technika kamery, střihu, osvětlení, všechno rázně ubíhá zběsilým tempem. Film má neuvěřitelné grády. Ale scénář tady třeba vůbec neexistuje. Prostě se mezi sebou rubou dvě bandy kriminálníků a v té jedné vystupuje "Brother Cheng", uznávaný bouchač a frajer. Samozřejmě ta jeho strana je považována za tu dobrou. Kde se děje nějaké bezpráví, tam pomůže Brother Cheng ... tak by se to dalo říct, ale ono to tak ani moc není ... Chen Kuan Tai v roli Chenga se na obrazovce objevuje na tu délku stopáže filmu dost sporadicky. Množství jeho akčních scén zde je jen pár a spíš zde slouží jako ikona hrdiny, kterému se chtějí všichni podobat, přiblížit, být jako on ... Sám toho moc nepředvede. Film mne překvapil až neuvěřitelnou brutalitou (vzhledem k původu a roku vzniku ...), násilí na ženách, stříkance krve, mučení, různé druhy trestů, fakt hodně drsný a odvážný film to je ... Každopádně je to velmi zdlouhavé, naprosto o ničem a hlavní hrdina se ve filmu úplně ztrácí v té ohromné záplavě nevýrazných postav ... ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Chen Kuan Tai je pro mě hodně srdeční záležitost a Big Brother Cheng je jeho nesmírně úspěšný film, který v Číně získal kultovní nálepku. Big Brother Cheng je vlastně klasická postava charakterního hrdiny, manažera restaurace, který pro ránu nejde daleko a dokáže obhájit drsně práva své komunity. Chen Kuan Taiovi perfektně sedí městské prostředí a evropské obleky i knírek a režisér Kuei Chih Hung ve spojení s výjimečným choreografem Tong Gaaiem je zaručená trefa. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama