foto

Siu-kai Chan

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, kaskadér a bojový umělec Siu-kai Chan, je známý také pod jménem Siu-Gai Chan. První menší roli získal v The Golden Hairpin 3 (1964). Zde se poprvé setkal s bojovým klanem Lau a během 60.let s nimi v šermířských filmech často vytváří menší role banditů a vojáků. Také hojně spolupracuje s režisérem Cheh Changem a občas i s akrobatickým klanem Yuenů. Během 60.let je vidět nejčastěji před kamerou v šermířinách s Wangem Yu.

V 70.letech stále hojně spolupracuje s režisérem Cheh Changem, byť nadále v menších rolích thugů, studentů či banditů. Přesto v dnes již kultovních snímcích, jako třeba The Chinese Boxer (1970), Duel of Fists (1971), Prodigal Boxer (1972), Boxer from Shantung (1972), The King of Boxers (1972), Shaolin Martial Arts (1974), The Spiritual Boxer (1975), To Kill a Mastermind (1979), The Kung-Fu Instructor (1979), The Tigress of Shaolin (1979) a v The Master (1980).

O Siu-Kai Chanovi, lze s přehledem říct, že nikdy neměl hlavní roli, ale zahrál si snad s každým, kdo v bojovém umění něco znamenal. Proto taky nemá smysl jmenovat zde desítky zvučných jmen bojových umělců. V 80.letech měl nadále vedlejší role v nadprůměrných The Young Master (1980), Return of the Sentimental Swordsman (1981), Dragon Lord (1982), Perils of the Sentimental Swordsman (1982) a v The Supreme Swordsman (1983) ovšem i v subžánru bruceploitation. Filmové konto Siu-kai Chana, činilo mezi roky 1964-2006 úctyhodných 156 snímků.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2006 Hak se wui yi wo wai kwai
1992 Du cheng da heng xin ge chuan qi
1988 Xue mei gui
1985 Fa gai si doi
Let's Make Laugh II
1984 Xin fei hu wai chuan
1983 Huo pin you jian qu
Ma tou
Shaolin chuan ren
1982 Da qi ying xiong chuan
Gang Master
Guang Dong liang zai yu
Hua sha
Human Lanterns
Chu liu xiang zhi you ling shan zhuang
Pán draků
San ging daai hap
San shi nian xi shuo cong tou
Wu Song
You Friend mie jing
1981 Lao shu jie
Liu Xiao Feng zhi jue zhan qian hou
Mo jian xia qing
Qian wang dou qian ba
Xie ying wu
1980 Die xian
Duo gun
E ye
Fo jia xiao zi
Gigant Shaolinu
Huai xiao zi
Král kung-fu
Lian cheng jue
Mladý mistr
Potomci Bruce Lee
Qian Long huang yu san gu niang
Qing tie
Shuang la
Ti guan
Xun bu fang
1979 Hao xia
Lamač kostí 2
Qi sha
Učitel Kung Fu
Wu zhao sheng you zhao
Za jia gao shou
Zhuang ju zai yu Niu gan yan
1978 Fu shan zan xian sheng
1977 Tian long ba bu
1976 Li xiao long yu wo
You gui zi
1975 Da ge Cheng
Di shi da lao
Hou sheng
Qi mian ren
Shen da
Stoupenci Šaolinu
Tao wang
Všichni muži jsou bratři
Zhong guo chao ren
1974 Bi hu tiao qiang
Dian dan che
Guai ren guai shi
Hu dou hu
Chong tian pao
Meng hu dou kuang long
Peng you
Sedm zlatých upírů
Shao Lin zi di
Šaolin: Škola bojových umění
Tiao yu fan
Wu hu jiang
Xi du zhe
1973 Da dao wang wu
Fen nu qing nian
Hei dai chou qiu
Chu ba
Jing cha
Mistr Kung Fu
Pan ni
Pěst orla
Shi po tian jian
Wang ming lang zi
Yi wang da shu
1972 Da sha shou
E ke
Fang shi yu
Chou lian hu an
Kuai huo lin
Lin Chong ye ben
Ma yong zhen
Nian qing ren
Qun ying hui
Si qi shi
Xiao quan wang
Železná dlaň
1971 Da jue dou
Feng kuang sha shou
Quan ji
Shuang xia
Wan jian chuan xin
Wu ming ying xiong
Xie jiu tian lao
Ying wang
Yu mian hu
1970 Dvanáct zlatých medailonů
Cha chi hu
Long hu dou
Msta
Nu xia mai ren tou
Shi san tai bao
Tie luo han
Xiao sha xing
You xia er
1969 Du bei dao wang
Fei dao shou
Putování meče
Sam chiu liu
Tie shou wu qing
1967 Da ci ke
Dao jian
Duan chang jian
Jednoruký šermíř
Shen jian zhen jiang hu
1966 Nezdolné trio

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace