foto

Hsu Hsia

  • nar. 28.1.1948
    Hong Kong, Čína
  • zem. 2014
    Hong Kong, Čína

Biografie

Hongkongský herec, kaskadér, režisér, akční choreograf, scenárista a bojový umělec Hsu Hsia začínal ve filmovém průmyslu v druhé polovině 60.let v extra rolích thugů společně s Lau Kar Wingem a jeho tlupou (tj.Tai Bo, Fat Chung, Tang Tak, Law Keung, San Sin, Lee Chiu, Siu-kai chan atd.). V této sestavě banditů se scházeli ve filmech režiséra Cheh Changa více než deset let. V té době točil ročně v průměru více než deset snímků, ovšem v drtivé většině šlo pouze o vedlejší a malé extra role.

Ve větších úlohách lze stuntmana Hsu Hsia spatřit v úspěšných kung-fu snímcích Snuff Bottle Connection (1977), Secret Rivals 2 (1977) v obou s taekwondisty Johnem Liu a Jang Lee Hwangem, nebo v Snake in the Eagle's Shadow (1978) s Jang Lee Hwangem a Jackie Chanem. S těmito kung-fu stars míval i v dalších pár filmech své životní role. Ke konci 70. let se začíná díky bojovému klanu Lau zajímat i o akční choreografii soubojů. Společně s režisérem Chin Ku Lu se specializoval na taekwondo mástry a koordinoval bezmála 30 filmů. Z těch co měly velký úspěch lze zmínit Broken Oath (1977), The Invincible Armour (1977), Snake in the Eagle's Shadow (1978), Drunken Master (1978), The Master (1980), The Ring of Death (1980), nebo oceněný Righting Wrongs (1986).

Během 80. let to párkrát a poměrně úspěšně zkusil i jako režisér. Svou dlouhou kariéru zakončil se 170 snímky. Poslední trhák ve kterém se rozloučil i s dlouholetými příteli Lau Kar Leungem, Jackie Chanem aj., byl kasovní megahit Drunken Master 2 (1994).

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

1994 Legenda o opilém Mistrovi
1992 Sheng zhe wei wang
1991 Mo chun jie
Nu huo wei long
Snění o realitě
Xin jing wu men 1991
1990 Die xue bian yuan
Huang jia nu jiang
1986 Dny teroru
Rosa
Shie jie chuang xie
1984 Quan ji xiao ji
Wang zi cheng chong
1983 Liang shang jun zi
1981 Nan bei shi wang
1980 Gigant Shaolinu
The Ring of Death
1979 Hao xia
Kong que wang chao
Long hu men
Long hu xiong di
Mistr Shaolinu
Pomsta tygra
Yuan yue wan dao
1978 Duch meče
Mistrův syn
Shi zi mo hou shou
Xiao ao jiang hu
Xiao shi yi lang
Xiu hua da dao
Yi tian tu long ji
Škola hada
1977 Chu liu xiang
Nan quan bei tui dou jin hu
Ocelová pěst
Pai yu lao hu
Po jie
Qiao tan nu jiao wa
Ren she shu
San shao ye de jian
Smrtelný hvizd
Soul Brothers of Kung Fu
Vraždící zvony
1976 Bei Shao lin
Ci lang zhou
Da xiang li yu sao jie tian
Du hou mi shi
Jiang hu zi di
Li xiao long yu wo
Long jia jiang
Pavučina smrti
Qian Long huang qi yu ji
Sha dan ying
Si qiu
Tien ya ming yue dao
Xiang gang qi an
You gui zi
Zabijácké klany
1975 Biao chi fei yang
Chu jia ren
Da ge Cheng
Di shi da lao
E ba
Hou sheng
Kleopatra Jones a zlaté kasino
Nu zi tai quan qun ying hui
Qi mian ren
Tao wang
Zhong guo chao ren
1974 Chong tian pao
Dva hrdinové
Sedm zlatých upírů
Shao Lin zi di
Shatter
Tiao yu fan
Tie han rou qing
Tie jin gang da po zi yang guan
Wei ji si fu
Wu da han
Wu hu jiang
Xi du zhe
Yi wang da shu
Šaolin: Škola bojových umění
1973 Da dao wang wu
Da mi tan
Da zhang fu yu sao gua fu
Fen nu qing nian
Hei lu
Jing cha
Lao hu sha xing
Mladý tygr
Mo gui tian shi
Pan ni
Shuang quan do
Tai quan zhen jiu zhou
1972 Chou lian hu an
E ke
He qi dao
Král boxerů
Kuai huo lin
Kung-fu: Úder smrti
Ma yong zhen
Nian qing ren
Si qi shi
Železná dlaň
1971 Da jue dou
Fei xia shen dao
Jednoruký šermíř 2
Lei ru fung
Shuang xia
Wan jian chuan xin
Wu ming ying xiong
Xie jiu tian lao
Ying wang
Yu mian hu
1970 Cha chi hu
Dvanáct zlatých medailonů
E lang gu
Jiang hu san nu xia
Long hu dou
Msta
Shi san tai bao
Tie luo han
Xiao sha xing
1969 Da dao ge wang
Du bei dao wang
Fei dao shou
Putování meče
Si jiao
Tie shou wu qing
Xiao wu shi
1968 Hong la jiao
Jin yan zi
1967 Da ci ke
Dao jian
Feng liu tie han
Jednoruký šermíř
Lan se ye zong hui
Ru xia
Shen jian zhen jiang hu
Ying xiong ben se
1966 Nezdolné trio
Spojení Shaolinů

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace