Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z typických spaghetti westernů 60. let, řazených do subžánru tzv. Zapata-westernů. V čase revoluce se pašují na pomezí USA a Mexika zbraně. Americká strana tomu chce zabránit a vyšle agenta Morrisona (Anthony Steffen). Ten se vydává za legendárního pistolníka Chamaca (Killer Kida) a podaří se mu proniknout přímo do gangu revolucionářských banditů, vedených El Santem. Jeden z nich, zkušený Villar (Fernando Sancho) však gringovi od začátku nevěří. Příběh je navíc komplikován citovým vztahem Morrisona k půvabné Mercedes (Luisa Baratto), neteři vůdce povstalců. (Mariin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Solídny spaghetti western, no jeho tvorca Leopoldo Savona si tu toho možno zobral na ramená priveľa a dej zbytočne prekombinoval. Vzájomne sa tu melú hrdí mexickí revolucionári, krutostí sa neštítiaci vládni vojaci, americkí pašeráci zbraní i banditská odnož revolucionárov, vedená obľúbencom talianskych a španielskych westernových režisérov Fernandom Sanchom, ktorí si podobnú rolu mexického zloducha strihol vo vyše šesťdesiatych žánrovkách! O level vyššie nad všetkou touto sebrankou stojí neohrozený pištoľník Killer Kid, po určitej dobe však ich nekonečné zápolenie akosi stratí šmrnc. ()

Reklama

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Anthony Steffen se pouští do Zapata westernu! A moc mu to nejde. Pravda, že jeho výkony nejsou vždy ideální, ale tady je ještě navíc nadměrně nesympatický. Začíná si s jednou z revolucionářek (jejíž dramatický výkon mi po krátké době začal solidně lézt krkem) a naoko podporuje snaživé muže revoluce v jejich snažení, což je však pouhou zástěrkou pro jeho tajnou činnost, kvůli níž nechává bez výčitek umírat spoustu nevinných lidí. Fernando Sancho jako zapálený, zneuznaný, a Steffenem neustále pokořovaný Mexičan je zde vlastně jakýmsi osudovým hrdinou, což je u tohoto přísně záporného sadisty na sto způsobů nečekané, nehledě na to, že svým sympatickým výkonem tahá tohle dílo dost solidně nahoru. Steffen mívá i lepší věci. ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Slušný spaghetti western s príbehom zasedeným do prostredia mexickej revolúcie. Anthony Steffen sa vydáva za Killer Kida, a pridáva sa k tlupe mexických revolucionárov, aby im pomohol v boji. On sám je pritom tajný agent Morrison, ktorý plní svoju misiu. Celkovo dobrý dej, prostredie, hudba može byť, akcia je pravidelná - čiže je to skvelo zvládnuté. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný tzv. Zapata western ve standardní úrovni 60. let. Příběh sice nemá přímočarý spád, aby udržoval diváka od začátku do konce v napětí, ale výrazné herecké postavy upoutají pozornost: Anthony Steffen (známý z 27 westernů!) v jedné ze svých nejlepších rolí, tentokrát gringa Chamaca, alias agenta Morrisona; jako vždy vynikající typ zavalitého bandity Fernando Sancho (revolucionář Villar) a velmi pohledná Luisa Baratto (dívka Mercedes) v tlupě povstalců. Kladem je i vhodný jednoduchý hudební doprovod. Je zde – jako obvykle - několik brutálních scén, tentokrát celkem opodstatněně ukazujících krutost armádních důstojníků. Záběry ve skalnaté krajině byly točeny často v jakémsi lomu s jezírkem, který mi silně připomínal scenérie z mayovky Old Firehand... ()

Reklama

Reklama