Reklama

Reklama

The Artist's Dilemma

všechny plakáty
Krátkometrážní / Fantasy
USA, 1901, 2 min

Obsahy(1)

Starší umělec usnul ve svém ateliéru, když tu se mu začne zdát sen, že ze starých hodin vystoupí mladá a krásná slečna s žádostí o portrét. Co čert nechce, vystoupí klaun a začne se slečně dvořit. Poté si klaun skočí pro pomůcky a udělá tak krásný obraz, že dívka na něm vypadá jako živá, a ehjle, ona skutečně je... (Mr.Ocek)

Recenze (10)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nápadité, rozverné, vtipné, trikově zajímavé!!! Nikdy bych neřekl, že tohle můžu upřímně a vážně napsat o kraťasu z roku 1901! Download zde. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha podobných filmů,kde si filmař hraje oužitím triků s mizením a následným objevováním,zaměňováním osob.Zajímavě Porter vyřešil především namalování obrazu.Ale i podobný nápad s pouštěním filmového pásu pozpátku jsem již zaznamenal ve filmu bratrů Lumierů Demolition d'un mur.Zároveň se filmu nedá upřít vtip a zábavnost,ale i té něco chybí,nedokážu vysvětlit proč.Edwin S. Porter měl rozhodně lepší díla kromě Velké železniční loupeže třeba Jack and Beanstalk. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Porter je majster prekvapení. Takéto vtipné, neotrelé a originalitou poňatia hýriace dielko robí skutočne česť svojej dobe a počiatkom filmu. Bratia Lumiérovci môžu len ticho závidieť. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo dělal hudbu. Byla sice dobrá, zvláštní, depresivní ale sem se mi moc nehodila.... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Umělcovo dilema je lehkou filmovou hříčkou Edwina S. Portera, v níž je umění, klaunská nezbednost, sen krásy pomíjivosti křehkého života a filmařova touha. Příjemně rozverné počátky filmu. ()

Reklama

Reklama