Reklama

Reklama

Svět draků

(TV film)
  • Velká Británie The Last Dragon (více)
Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2004, 99 min

Obsahy(1)

Věříte na draky? Vládnou smyšlenému světu fantazie a pohádek. Hroziví okřídlení predátoři, kteří ve skutečném světe neexistují. Ale co kdyby...? Stejný produkční tým, který vytvářel speciální efekty pro filmy Harry Potter a vězeň z Azkabanu a Putování s dinosaury Vás nyní zve na výpravu do nitra bájné říše dravých nestvůr. Poznejte vše od jejich stavby a vývoje až k pověstné schopnosti plivat oheň. Kombinace hraných záběrů, historie a nejmodernějších animačních postupů dělá z filmu SVĚT DRAKŮ podívanou, ve které se o létajících monstrech dozvíte mnohem více, než jste kdy chtěli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Jako milovník draků jsem hluboce uražen, jako milovník filmů ještě víc. Hodně nešťastné je v tomto případě rozkročení mezi fiktivním dokumentem a realistickou hereckou částí, byť ani jeden z nich nefunguje dobře. Ta realistická část oplývá neochvějnou schopností všech herců zesměšnit danou scénu jakýmkoliv svým gestem. Ta dokumentární zase postrádá eleganci, kterou měly dokumenty od BBC s dinosaury. O tricích nemluvě. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti fiktivním dokumentům. Ze začátku to vypadalo celkem obstojně. Ale celý se bere strašně moc vážně. Ke konci se z toho stává nehorázná debilita, která si hraje já nevím na co. Drak napodobuje prasečí kvičení a následně si ugriluje tygra. Horský drak si vyrobí "inkubátor" a ohřívá ohněm vejce. WTF ? Triky jsou na dokument celkem ucházející, a na zabití nudného odpoledne to šlo + skutečně skvělá hudba. ()

Reklama

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Draci patří mezi moje nejoblíbenější tvory vůbec.Tohle není špatná dokument,ale vzhledem k tomu kolik jsem toho o dracích a s draky přečetl a viděl některé věci mi tu vadili.Např. že tu nebyli ukázáni jako inteligentní a moudří tvorové. A nakonec jsem spíše čekal že to bude jakési poohlédnutí za vším co o dracích už bylo napsáno a nafilmováno.Víc o legendách,ale i o dracích ve fantastice (Hobitem počínaje a třeba Zaklínačem konče).Takové schnutí draků od prvních zápisů o nich až po třeba dnešní počítačové hry.. Ale i tak to bylo zajímavě udělané draci vypadali pěkně a to vyprávění o nich mělo hlavu i patu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej film, kterej dokaze docela slusne celou dobu zaujmout a pribehove je docela originalni. Problem je, ze jednak hlavni vedci jsou strasne chytry, misty skoro az otravne a vsechno hned vymysli, pak, ze chvily tvrdi neco a za chvily tvrdi, ze ne a za treti, ze jakmile nadhodi nejakou zajimavou otazku, tak je hned strih na draky a otazka je behem minuty zodpovezena. Jinak, co se tyce draku, ty jsou udelany na tv film hodne slusne, akorat mi nekolikrat bilo do oci prostredi, kde se pohybovali, protoze kolikrat to bylo pekne odflakly a bylo hned poznat, ze tam jsou jen pocitacove pridany a celkove prostredi je takovy dost chudy. A celkove s draci casti si tvurci mohli krapet vic vyhrat, protoze paradni zabery podporeny peknou hudbou tu jsou jen misty. Celkove lepsi 3*. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem drakov ale tento dokument ma teda moc nepresvedčil, pretože tí herci boli v prvom rade maximálne nepresvedčiví. Počas toho skúmania ma to nebavilo, naopak keď tam boli scény s drakmi a boli tam popisované tie scény ako keby naozaj existovali a bla bla tak to naopak bolo super. Úprimne, prilepšujem tomu kvôli drakom ale inak to ako dokument stálo za nič. Ale kiežby to bola pravda. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama