Reklama

Reklama

Voodoo: Umění ďábla

  • Thajsko Khon Len Khong (více)

Obsahy(1)

Byl zavražděn muž a celá jeho rodina. Policie podezřívá jeho bývalou milenku, ale nemůže najít žádné důkazy, které by tuto domněnku potvrdily. Když mladý reportér následuje svůj instinkt, zjistí, že vražednou zbraní nebyl ani nůž ani pistole, ale mnohem mocnější nástroj… voodoo. Voodoo je označováno jako kult nebo náboženství s prvky magie, které vzniklo v Africe. Nyní je masově rozšířeno na Haiti, kde každý třetí člověk vyznává kult voodoo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dobrá atmoška, pěkné thajky, hodně krve -trošku zvláštní skládání scén za sebe/// Docela spokojenost. Byl bych spokojenější ještě kdyby vraždy byly propracovanější. Takhle mi přišlo, že se tvůrci nebojí zabíjet, ale bojí se to pořádně ukázat. Navíc se filmaři brali příliš vážně, takže to není moc odlehčené ani zjednodušené a člověk tak u filmu nemá možnost vypnout. Pořád jsem čekal co se z toho vyklube, nakonec z toho bylo takové "rodinné drama" o pomstě. A protože má film nízké hodnocení, přikloním se ke 4*/// Celkem 70%/// ()

baruss odpad!

všechny recenze uživatele

Celkovo po tomto filme nadobúdam pocit že ázijské horory majú jedno špecifikum. Sú to také rodinné horory. Z toho usudzujem, že ázijské kultúry majú pevnejšie rodinné putá a rodina v ich kultúrach znamená zrejme viac ako v našich. Aziati sa najviac boja toho, že pribehne niekto (resp. niečo), čo naruší ich rodinu. FUCK THAT. Odkaz tvorcom: Páni naučte sa vyrozprávať príbeh a rozhodne aj strihať. Lebo z toho vášho zmätku stratí divák po 15 minútach záujem o dej a čaká už len na krv, nechutnosti a lakačky. Odpad! dávam práve preto. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Voodoo: Umění ďábla“ je snímek, který má dějově hodně společného s původním „Kruhem“, a to i pokud se týká některých postav. Jsou zde dokonce i velmi podobné záběry, jen je to celé trochu násilnější a jede se zde na jinou pointu. Navíc chybí kazeta, to je jasné. Je však strašně moc poznat, jak Japonci ovlivnili i další kinematografie a jak se i Thajci snažili o to, aby natočili něco hororového, děsivého. Podařilo se to ještě méně než z poloviny. Film je nekonzistentní a nedokáže děsit celou dobu, vlastně se mu to daří poměrně krátkou část stopáže. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nic jiného od debilního hororu nemůžu chtít, než pořádný důvod k tomu abych se zasmál. Tenhle film není vtipný ani v jednom případě, chápe se totiž jako vážná záležitost, teda podle tvůrců. Thajský horor, kde vraždí praktiky voodoo. Ano, opravdu vážná záležitost začíná jako neskutečně zdlouhavá nuda. Stříh je naprosto příšerný, ale dobrý dojem z filmu nedokáže ubrat na kvalitě, která stejnak není valných hodnot. To nejdůležitější se stejnak děje na samotném konci. Ten je tak rychlý a svižný, že během pár minut se dokáže stát takových událostí, až se člověk chvílemi nestačí divit. Samotný konec je možná to jediné, co stojí za zmínku. I když je to nechutné dost a dost, mají ony scény v sobě zajímavou poetiku. Proč také ne. Když je to voodoo. Nicméně tenhle film si mě nezískal a ať si klidně autoři na mě zkoušejí klidně voodoo, nebudu s nimi souhlasit. Tohle byla prostě dost nudná nezáživná kravina. --- Seš uplně bledá! - Možná, že mě někdo proklel. - Mlč, takhle nemůžeš mluvit. Měla bys něco obětovat chrámu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela slabá nuda zcela nezúročující svůj potenciál (přitom masky byly docela dobré - mrtvé dítě atd.), tak jsem to z části dokoukal jen kvůli herečkám. Navíc jsem si asi ještě pořád nezvykl na asijský způsob vyprávění příběhu a doteď mi není jasné, že pokud byla rodina jejího milence ta, o níž byl celý film, tak kdo byla ta rodina, kterou nechala zemřít na začátku..... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama