foto

Yuri Lowenthal

  • nar. 5.3.1971 (48 let)
    Alliance, Ohio, USA

Biografie

Narodil se v Alliance ve státě Ohio, který byl pro něho jen prvním z mnoha domovů; následně žil ve Virginii, Tennessee, západní Africe, Japonsku, New Yorku a nyní žije v Los Angeles.

Svůj talent a vášeň pro hraní objevil ke konci střední školy a jeho scenáristickým, hereckým i producentským debutem se stal nezávislý kraťas Faithful. Od té doby si získal pověst angažovaného a kreativního divadelního i filmového umělce. Yuri je také známý tvorbou voice overů a animační činností ve videohrách, namlouval např. postavy Supermana v Legion of Super Heroes (2006), Sasuke v Naruto (2002) nebo titulní postavu v Prince of Persia: The Sands of Time (2003).

Yuri se věnuje studiu bojových umění, mluví plynně japonsky, francouzsky a německy. V roce 2004 založil s partnerkou Tarou Platt vlastní produkční společnost, Monkey Kingdom Productions.

Pavel "Ombak▼Penari" Jelínek

Herecká filmografie

Filmy

2019 Labutí princezna: Království hudby
2018 Any Bullet Will Do
Batman: Gotham by Gaslight
2017 Rain
The Concessionaires Must Die!
2016 Labutí princezna - Princeznou zítra, dnes pirátem!
Lego DC Super hrdinové: Vesmírný souboj
2015 Fun Size Horror: Volume One
Tajemství UFO akademie: Zákony vesmíru
Tokyo 70
Všemocný Batman: Zvířecí Monstermánie
2014 Welcome to Neverland (TV film)
2013 Kunta 3D
Labutí princezna 5: Příběh královské rodiny
Riding Shotgun
Seance Hour: Evil Unleashed, The
2012 Girl, a Guy, a Space Helmet, A
Hurá do pravěku!
Vánoce labutí princezny
Vážený Drákulo
2011 Silver Case
The Arcadian
The Death and Return of Superman
2010 Chao wa zhan shi zhi chu lu feng mang
Sammyho dobrodružství 3D
Van Von Hunter
2009 Afro Samurai: Resurrection (TV film)
2008 Death's Door
Piráti peciválové: Příběhy ze zeleninové země
Resident Evil: Rozklad
2006 Robotech: The Shadow Chronicles
2005 Pissed
Sakigake!! Chromartie kókó: The movie
2004 Voodoo: Umění ďábla
2003 Monstersdotcom
Neznámí
2002 Gamers, The
Jungle wa icumo Hare noči Gú Deluxe
The War on the War on Drugs
2001 Digimon Tamers: Bókenšatači no tatakai
1999 Juyuso seubgyeoksageon

TV seriály

2019 Love, Death & Robots (TV seriál)
Fish Night (S01E12)
Young Justice (TV seriál)
Eminent Threat (S03E03)
Royal We (S03E02)
Princes All (S03E01)
2018 Orbital Redux (TV seriál)
Spy Kids: Zlomová mise (TV seriál)
Kačeří příběhy (TV seriál)
Day of the Only Child! (S01E16)
2017 Whatta Lark (TV seriál)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Tajný náklad (S03E17)
2016 Camp Camp (TV seriál)
Future Girl (TV seriál)
Little Big Awesome (TV seriál)
2015 Critical Role (TV seriál)
DC Super Friends (TV seriál)
Pig Goat Banana Cricket (TV seriál)
2014 TripTank (TV seriál)
Vesmírní závodníci (TV seriál)
2013 Turbo R.A.Ke.Ta. (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Blízký přítel (S03E19)
2011 Shelf Life (TV seriál)
2010 A Good Knight's Quest (TV seriál)
Ben 10: Ultimate Alien (TV seriál)
2009 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Den D 2/2 (S02E19)
Den D 1/2 (S02E18)
2008 Batman: Odvážný hrdina (TV seriál)
Ben 10: Alien Force (TV seriál)
Koko wa Greenwood (TV seriál)
Wolverine a X-meni (TV seriál)
2007 Afro Samurai (TV seriál)
Chowder (TV seriál)
Happy Monster Band (TV seriál)
2006 Ergo Proxy (TV seriál)
Legion of Super Heroes (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Buldoci, do toho! (S07E06)
2005 Guilty or Innocent? (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
The Boondocks (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Alias (TV seriál)
Nemilosrdná pravda (S04E03)
2001 Groove Adventure Rave (TV seriál)
Jungle wa icumo Hare noči Gú (TV seriál)
1997 Viva Variety (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Phoenix Incident
Wrestling Isn't Wrestling
2011 Films of Fury: The Kung Fu Movie Movie
2009 Turning Point, Graf Zeppelin
2006 The Day Arnold Schwarzenegger Kicked My A**

Scenáristická filmografie

TV seriály

2011 Shelf Life (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky