Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Tomco 

všechny recenze uživatele

pribeh je na moj vkus dost jednotvarny, opozerany, vlazny. cesta premeny tu uz bola viackrat a v tomto pripade nemozem hovorit o niecom novatorskom. bojove sceny su vcelku dobre nasnimane, chyba len akasi pevnejsia pribehova kostra. vizualne triky mi miestami dost vadili, rozne pokusy o spomalovackya pod. hodnotim skor ako negativny tah. do 80-tky tomu nieco chyba, preto u mna 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Toto sú tí kórejci, ktorí odmietli kamikadze!" Jeden z nich má odvahy za dvoch, ale v boji väčšinou dostáva nakladačku. Možno je to aj tým, že natrafí vždy na kvalitných nepriateľov. No, nevzdáva sa. Odchádza do lesa, kde tvrdo trénuje. Dosť tvrdo. Päsťami lúska skaly ako orechy, láme stromy a na chrbát si necháva spúšťať obrovský kmeň. Áno, ten ktorým Arnold zabil predátora. O pár mesiacov je tvrdý ako titánový vrták a v Japonsku si to chce rozdať s každým, kto niečo v bojovom umení znamená. Ako film o bojovom umení obstojí a rozhodne stojí za pozretie. Čo mi trošku vadí je, že postava ktorej príbeh sledujeme skutočne žila. A to chce tým pádom poriadny nadhľad a film sa jednoducho nedá brať úplne vážne.Tak to už v kung-fu filmoch chodí. Zvlášť mi nesedelo záverečné meranie síl a hľadanie protivníkov po celom Japonsku. Pravý majster nevyhľadáva súboje a nemusí za každú cenu dokazovať, že je najlepší. Aspoň tak som to slýchal vo všetkých filmoch o bojových umeniach , ktorými som sa za tie roky prekopal.60%. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Ip Mana, ale příběh i zápletka se liší. Techniku boje předvádí s neskutečnou lehkostí, soudtrack je na asijský bojový film neobvyklý, nicméně není vůbec špatný (metalový podkres k bitce není vůbec od věci). Bitka po tréninku v lese (Rocky Balboa hadra!) je neskutečná. Aya Hirayama je nejhezčí japonka, co jsem kdy viděl. Velice dobrý snímek, silné 4, skoro 5 hvězd. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Bae-Dal Choia - zakladateľa jedného z najtvrdších karate štýlov - Kyokushinkai. I keď viac ako životný príbeh by sa hodilo pomenovanie "voľné inšpirované", pretože príbeh filmu vychádza z comicsovej verzie Bae-Dalových osudov a ako taký je notne štylizovaný do takmer "rozprávkového" hávu o boji jednotlivca, ktorý sa tvrdým tréningom premení z nikoho na majstra. Príjemným zistením je skutočnosť, že viac ako o súbojoch (ktorých si ale aj tak užijete dosť a aj napriek skutočnosti, že sa v ich nasnímaní využívajú občas až zbytočné prehnané viaceré optické triky - od vynechávania framov, cez časté strihy až po spomaľovačky a zrýchľovačky, sála z ich prevedenia neskutočná dravosť a živočíšnosť) je film o postavách, čím získava snímka presvedčivý rozmer drámy s jednoliatou atmosférou. K hodnovernému prekresleniu prerodu hlavnej postavy napomáha skvelý Yun-ho Yang, ktorý vás svojím výkonom doslova strhne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bojím se boje. Bojím se, že prohraju a budu ztracen. Ale víc se bojím, že přežiju a budu mrzák.…. Příběh o hrdinství, síle a obratnosti, kterak se drsným osudem zmítaný Korejec Choi Bae-dal stal ikonou pro dnešní asijské teenagery a mohl tak být zařazen mezi největší japonské hrdiny. Říká se, že cesta ke štěstí je dlážděna dobrými skutky. V případě Bea-dala jde spíše o utrpení a tvrdé rány. Není důvod nevěřit. Děj sice občas zabředne do méně zajímavějších chvilek, ale hlavně díky předváděnému bojovému umění znovu poutá moji pozornost. Hlavní hrdina není mýtus, ačkoliv tak některé věci mohou vypadat. Třeba když se stává poustevníkem a jeho výcvikové podmínky si v ničem nezadají s těmi, kterými nás ohromil Rocky na Sibiři. Jen zde by zbledl závistí i Yeti. Má to být efektní a je. Bohužel mnoho emocí ve mne příběh nevzbuzuje. Což je škoda, protože i díky hlavnímu představiteli je film důstojnou vzpomínkou. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Tak schválně: který mistr bojových umění ještě nemá svůj film? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení bojových scén nebyly použity žádné počítačové triky. (Vojcl)
  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)

Reklama

Reklama