Reklama

Reklama

Baramui paiteo

  • Jižní Korea 바람의 파이터 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví životní příběh korejského mladíka jménem Choi Bae-dal, který se stal zakladatelem karate stylu Kyokyushinkai. Nyní se jeho styl učí asi ve 120 zemí a má více než 12 milionů žáků. Můžeme se těšit na propracované bojové scény, které se vyvíjejí jako postava sama. Přes imigranta, zachránce mladých japonských dívek až k mistru karate. Spravedlnost bez síly je marná, ale síla bez práva je jen zločin. (BUD-SFIS)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

kitano 

všechny recenze uživatele

Musashi Miyamoto, Huo Yuan Jia, Bruce Lee, Choi Bae-dal...slavny azijsky bojovnici, ktory sa stali inspiraciou pre statisice ludi po celom svete. O kazdom z nich uz bol natoceny film a Fighter in the wind je o poslednom menovanom - Choi Bae-dalovi. Rozhodol som sa tento film zrovnat s minulorocnym Fearless. Obidva su vystavane ako pribehy o narodnych hrdinoch, ktory sa svojim umenim preslavili a nezanechali za sebou len kopu dolamanych neboztikov, ale aj nieco viac. Kdezto u Fearless je legenda vyuzita takmer vylucne ako pozadie akcneho filmu (niekto by mohol namietat, avsak pritomnost mnoha cisto na efekte vystavanych subojov a "hviezd" ako Nathan Jones....to fak smrdi viac prachmi ako umyslom ozivit legendu), Fighter in the wind na to ide trochu inak. Sam reziser tohto snimku priznal, ze ide o film akcny, je vsak zrejme ze film nebol toceny len pre efekt. Priam naopak. Aj ked je akcia permanentne pritomna pocas celeho filmu, o nejakych extra rezanicach sa neda hovorit (mozno vyjma tej poslednej:), Dalsov vecov je ze autori sa rozhodli suboje spravit realisticke a oni take naozaj aj su. Nedockate sa ziadnych nadprirodzenych pohybov ci pocitacovych efektov. Nic take. Prave preto som bol zo zaciatku aj mierne sklamany. Tym ma film donutil sustredit sa viac na dej a na hlavny charakter. Dejovo film zo zaciatku taktiez viazne, ale ako sa mi to stalo uz pri niekolkych korejskych filmoch, film si ma doslova nepozorovane ziskal a ja som sa v druhej polovici "nacapal", ze aj ked vlastne ani neviem pre co, zarazu hrdinovy strasne fandim a citim s nim. Taktiez s postupnou premenou hrdinu (vlastne po extra tvrdom treningu:) sa cibri aj jeho bojovy styl a tym aj cela akcia. Film nam predvadza akisy drsny styl, kde hrdina rany nielen rozdava, ale aj pekne dostava. Ziadne super skvela choreografia, alebo "ty brdo!!!" triky, ale ta surovost a realistickost a hlavne to ako "so srdcom" hlavny hrdina bojuje je to co tomu dava naboj. Alebo inak - nebojoval koli tomu aby sa pomstil, ale koli tomu, aby bol najlepsi. Takze to zhrniem - film nema dokonaly dej, ani dokonalu akciu, avsak napriek tomu si ma ziskal a vedla vyhypovaneho Fearlessu je neporovnatelne lepsim fimom. A ten epilog fakt nema chybu :) (8.5/10) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Na začátku bych rád podotkl, že vůbec není snadné tento film ohodnotit. První hodinu se vlastně skoro nic podstatného neděje, divák se jen seznamuje s postavami a je nucen sledovat rozvláčný příběh, který je stejně jen předlouhým prologem k druhé půli. Začátek, který nás navnadí na konečný souboj je sice skvostný, ale tím to také celé končí. Celá tato část je natočena dost kostrbatě, nepřehledně a o její důležitosti pro následující děj by se dalo dlouho spekulovat. Jenže pak se snímek přehoupne přes padesátou minutu a režisér překvapivě přijde s naprosto jiným stylem natáčení. Po ne zrovna povedeném souboji mafiánů proti těm hodným následuje zajímavý přerod hlavního hrdiny, ''pochcánka'', do úžasného bojovníka, který přežije veškeré údery, ale pěst od něj je smrtelná. Nemá smysl klepat si na čelo a ušklíbat se, neboť je to celé natočeno velice dobře, takže na nic takového ani nezbude čas. Celá druhá část je o dost povedenější než ta první a uteče až překvapivě rychle, neboť zde je stále na co koukat. Celkově se jedná o průměr, ale protože závěr, včetně finálního souboje, pokládám za opravdu povedený, nakonec hodnotím 80%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádnej IP man, ale Fighter in the wind je správnej biografickej film o legendě bojových umění, takhle by to mělo vypadat. Podle mě to má všechno, co by to mělo mít - je to dramatický, bojový scény jsou skvělý, ale zároveň reálný, má to silnej příběh, kde zejména výcvik a Bae-dalovy duely s mistrama všech stylů jsou vynikající, ale i předchozí děj od narukování do letectva až po zachraňovaní japonských dívek před americkými vojáky, kterej je spíš normálním životním dramatem, neni filmově o nic míň slabší, fakt vůbec netušim co bych tomu moh vytknout, možná jen některý scény nejsou tak silný, jak by mohly být, ale to tenhle film od mých 5* nezachrání. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Ip Mana, ale příběh i zápletka se liší. Techniku boje předvádí s neskutečnou lehkostí, soudtrack je na asijský bojový film neobvyklý, nicméně není vůbec špatný (metalový podkres k bitce není vůbec od věci). Bitka po tréninku v lese (Rocky Balboa hadra!) je neskutečná. Aya Hirayama je nejhezčí japonka, co jsem kdy viděl. Velice dobrý snímek, silné 4, skoro 5 hvězd. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé drama (s hudbou ala Nightwish) volně inspirované skutečnou postavou mistra karate. Rozvláčný úvod, než dojde k tréninku a zrodu opravdového bojovníka, zabírá dobrou polovinu filmu. Bitky jsou dobré, pouze střihač si někdy zbytečně hrál s nůžkami, až místy působí chaoticky. Soubojů je relativně dost, jen mi jich mnoho připadalo děsně krátkých - jeden či dva údery a je po protivníkovi. Zvláště při vyzývání mistrů škol bojových umění jsem čekal více akce. I onen zocelovací trénink (něco mezi Rockym a Kickboxerem) by zasloužil více prostoru. První polovina filmu na 3*, druhá na 4*. Je to v první řadě životopisné drama legendárního bojovníka, které bych lépe trávil v kratší verzi. 70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel čtyři roky. Scénář byl předěláván celkem šestnáckrát. (Vojcl)
  • Ačkoli byl Oyama nekuřák, zemřel ve svých 70-ti letech na rakovinu plic. (Vojcl)

Reklama

Reklama