Reklama

Reklama

Agatha Christie: Život v obrazech

(TV film)
  • Velká Británie Agatha Christie: A Life in Pictures (více)

Obsahy(1)

Děj se odvíjí mezi dvěma rozhovory. První interview poskytuje slavná spisovatelka Agatha Christie novinářům při příležitosti 10. výročí uvedení své hry Past na myši, v roce 1962. V tom druhém si o mnoho mladší Agatha v hypnóze vybavuje okolnosti, které vedly k jejímu pověstnému zmizení v roce 1926. Tehdy ji 11 dní marně hledala policie a byla považována za mrtvou, až ji identifikoval host v hotelu v Harrogate, kde se zapsala pod jménem Teresa Neele. Po neplánovaném, náhlém odjezdu z domova se svým vozem havarovala, zřejmě se zranila na hlavě a utrpěla amnézii. Její zmizení, které plnilo stránky novin, zůstalo nevysvětleno. Teprve psychiatrovi postupně vypovídá o svém dětství, záhadném ozbrojeném muži, který ji, zřejmě jen v její fantazii, pronásledoval, o seznámení a manželství s letcem Archiem Christiem a o událostech, které předcházely její nervové krizi. Byla to smrt matky a Archieho nevěra, která vyústila v žádost o rozvod. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

dienle 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený životopisný film. Vyprávění odvíjené od dvou časových rovin dodává snímku jistou dávku artističnosti a působí na diváka stravitelnějším a trochu tajuplnějším dojmem než většina dokumentárních filmů. Ráda jsem nahlédla do světa Mrs Christie i jinak než prostřednictvím jejích skvělých detektivek, nechala se inspirovat její tvořivostí, dojmout jejím příběhem... Název snímku "Život v obrazech" je opravdu výstižný. ()

mzop 

všechny recenze uživatele

Pěkně vytvořený hraný dokument. Trochu jsem však na pochybách ohledně pravdivosti jeho výpovědní stránky. Mám pocit, že se jeho autoři snaží nám zahrát na city a představit nám její dětství ve stylu velkolepých dojímavých hollywodských trháků. Raději bych realistické ztvárnění zaměřené více na fakta. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o kráľovnej detektívok som si nechcel nechať ujsť, len som očakával niečo veľkolepé práve v štýle jej príbehov. Pátranie pri jej zmiznutí sa konalo, ale bez nejakej zaujímavej zápletky alebo vyvrcholenia je to len dokumentárny popis udalostí. Účel dozvedieť sa niečo o jej živote to splnilo, ale žiadny ďalší zážitok mi neprinieslo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama