Reklama

Reklama

Shutter

  • USA Shutter: They Are Around Us (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Mladý fotograf se svou přítelkyní patrají po příčině tajemných stínů na fotografiích nafocených po tragické události. Zanedlouho zjistí, že není úniku. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Náš filmový festival vzrostl z dvou na pět diváků :-D a na řadě s výběrem byl bratr....když jsem se dozvěděl o původu země,kde film vznikl,byl jsem v rozpacích,protože žluťácké horory já zrovna nemusím.Shutter začíná přesně tak,jak sem se bál že začně.Hodně pomalu,dlouhé záběry,žádná hudba a prostě divní asijští herci,jeden hnusnější než druhý,jako u nás na Borzně v krámku s pěkným a ´´štylovým´´ žbožím Lao Čeng Bao :-D Ovšem zajímavý styl strašení přes fotografie,dobré výkony herců a čím dál hustší atmoška a čím dál častějící lekačky,mi dávali slušnou naději a udrželi mě v celkem napjatém stavu,kór když se vám pomalinku začal odkrývat velice,ale velice zajímavý vypointovaný scénář,který ke konci začal opravdu nechutně gradovat a děsit mě čím dál víc,od zběsilého tepu vás nechá asi minutu vydechnout jen jediná odlehčující scéna,jinak je atmosféra opravdu dusivá a když čekáte,že je povšem,rozjede se jedna z nejlepších posledních desetiminutovek ke konci hororu,jakou jsem měl čest zpatřit a finiš vás totálně vyřídí a uzemní doslova k zemi.Což mi taky zvedlo hodnocení o bodík výše.Srandou bylo i všímat si totálně bledých tváří,které seděli kolem mě,a jejich tep byl slyšet jako tikot hodin :-) Zářný příklad toho,jak zajímavý,ale režisérsky průměrný horor,totálně vyšvihne geniální konec....respekt a 75%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trvalo to sice asi 5 dní, ale nakonec jsem se k závěrečným titulkům dopracoval. Tedy abych to uvedl na pravou míru. Na film jsem se nedíval 5 dní. Vlastně díval, ale každý den jsem filmu věnoval asi 20 minut, než jsem zdárně usnul. To kvůli tomu, že jsem se pro sledování rozhodl výhradně ve večerních hodinách. Těch 20 minut bylo většinou příjemných. Sice jsou naši dva milí hrdinové sakra nesympatičtí bastardi, ale zato mrtvolka je nasnímána velmi pěkně a o mrazení v zádech tedy mohu klidně mluvit. Dokonce mohu nějaké to slovíčko prohodit o častém mrazení v zádech. Příběh samozřejmě není doveden do žádné geniality, ale je v něm několik né úplně očekávatelných momentů. Takže celkově bych to viděl na jasné 3*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý pár po rozlúčke so slobodou jedného z priateľov odchádza domov v mierne podnapitom stave. Táto noc sa im však stáva osudnou. Tragická nehoda spúšťa vlnu nevysvetliteľných javov. Slušná Thajská ducharina pri ktorej nejeden krát pocítite zimomriavky na chrbte. Avšak kvalitu s porovnávaným Japonským The Grudge nedosahuje. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

fenomén ázijských duchárskych hororov, s ktorými sa po kruhu roztrhlo vrece, je, obávam sa, vecou čoraz viac naberajúcou rysy podobného fenoménu, ktorý k nám dorazil začiatkom 90. rokov - juhoamerické telenovely. Na rozdiel od "latino" krajov, ktoré inklinujú k romantike, intrigám a úchvatným interiérom zazobanej triedy, ázijské krajiny sa orientujú na strašenie ľudí pomocou nevzhľadných (zväčša ženských) duchov objavujúcich sa za rozličných okolností (no vždy krásne a prekvapivo vysvetelných a dosebazapadajúcich) na rozličných médiách (kazety, videá . . .) alebo sa vzťahujú na nejaký dom alebo tak podobne . . . lenže schéma, štruktúra a vizuálno režijné spracovanie je stále rovnaké, akurát sa vymyslí nová situácia na ktorú sa natiahnu tie známe otrepané a osvedčené finty, nejakí anonymní scenáristi naťukajú príbeh podľa makety, aby to pekne zapadalo a hlavní hrdinovia sa vydávajú za poznaním pravdy ohľadom strašidla, ktoré im nedá spať. Podobne je tomu tak aj v tomto príbehu, ktorý však na rozdiel od kruhu mal aj riadne priblblé dialógy hrané nevhodne vedenými hercami a dosť neprehliadnuteľné medzery ako v príbehu tak aj v jeho sujetovej stránke. No skrátka nikým nechcený balast zaplavujúci filmový trh v čoraz neúnosnejších vlnách ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně jednoduchý a přesto působivý horor. Bát se je čeho, pořádně jsem se lekla asi čtyřikrát (a to je sakra hodně - klasické lekačky na mě většinou nezabírají), ale vrcholem byla opravdu překvapivá a nečekaná pointa. Sice by se jinak dalo polemizovat o relativní neoriginalitě (teda až na ten konec) - počínaje bledolící plazící se mrtvolkou, předvídatelnými posuny v ději, i samotné odhalení důvodu, proč Natre straší, je dopředu jasné. Vše se odvíjí očekávaným směrem, napětí je ale neustále udržováno, i když graduje jen pomalu. Jako celek ale velmi působivé a atmosféru to taky má. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V noci při cestě autem, po scéně na WC, mají hlavní hrdinové svítící obě světla. Ačkoliv o ně přišli při nehodě v úvodu filmu. (Michalechal)
  • Když si Tuna a Jane prohlížejí fotografie připevněné na zdi, můžete si všimnout zvětšené fotografie ducha stojícího u regálů s knihami a stoly v popředí. Jedná se o fotografii pořízenou v Knihovně Willard ve státě Indiana v USA. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama