Reklama

Reklama

Sedm mečů

Trailer

Obsahy(1)

Na začátku šestnáctého století se moci v Číně zmocnilo Mandžusko a dosadilo na trůn dynastii Ching. Stále znovu a znovu propukající povstání v bojovnických společenstvích přinutí nově ustanovenou vládu zakázat všechna bojová umění, stejně jako jejich výuku či získávání řádů. Chamtivý a krutý prostopášník Ohnivý Vítr (Sun Hong-Lei), bývalý válečný hodnostář staré dynastie, vidí v této situaci možnost, jak utrhnout kus koláče pro sebe a začne pomáhat nastolovat nový pořádek. V čele armád pustoší severozápadní Čínu a chystá se dobít poslední odporující výspu staré civilizace, Vesnici Bojovníků.
Fu Qing Zhu (Chia-Liang Liu) je bývalý popravčí minulé dynastie, který se rozhodne učinit jeho řádění přítrž a zachránit tak pevnost Bowei. Společně s Wu Yuan Yinem (Charlie Yeung) a Han Zhibanem (Yi Lu) se vypraví na Mount Heaven hledat pomoc u Temného Žáru (Jingwu Ma), mistra meče vyučujícího skupinku bojovníků. Temný Žár se rozhodne jim pomoci a nařídí čtyřem svým nejlepším učedníkům - Chu Zhao Nan (Donnie Yen), Yang Yun Chong (Leon Lai), Mulang (Duncan Chow) a Xin Longzi (Liwu Dai), aby je následovali a pomohli. Tak je vytvořeno Sedm mečů. Když dorazí zpět do vesnice, odvedou všechny do bezpečí, ale veškerou vodu i jídlo otráví neznámý zrádce mezi nimi. A protože se blíží armáda Ohnivého Větru, musejí jej najít stůj co stůj a je jedno, jestli je to muž, žena, či láska... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za skvělý hudební doprovod, jinak naprosté selhání všech zučastněných... Příběh je zbytečně zmatený, příliš mnoho postav,které je velice těžké od sebe odlišit, občas jsem měl skutečně pocit, že vůbec nevím kdo je hodný a kdo zlý a kdo bojuje proti komu... i přes velký počet bojových scén je to místy strašlivě nudné a i ty samotné bojové scény nejsou příliš choreograficky zvládnuté... Jackiemu Chanovi či Jetu Li nesahají ani po kotníky... tohle už si znovu nepustím! A nedoporučuju to ani fanouškům žánru, mezi které se jinak počítám... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

I při vší úctě k Tsui Harkově nesmazatelné stopě v hongkongské kinematografii musím konstatovat, že tohle je... katastrofální debakl. Ani nepamatuji, kdy jsem naposled viděl tak absolutně prázdný a nefunkční film, i když měl veškeré předpoklady k tomu dosáhnou minimálně k horizontu lepšího standartu (slušná výprava a genius loci přírodních lokací, echo Sedmi samurajů v jádru příběhu). Režie je halucinogenní, střih protivně disharmonický, hudba nevkusně sterilní. Jednotlivé scény (teď nemám na mysli pouze ty akční, i když pro ty to platí dvojnásob) nemají žádný náboj, tempo, rytmus, dynamiku, jsou zmatečné, nevypointované, poslepované podle jakési enigmatické LSD matrice, které jsem - navzdory linearitě zápletky - do karet neprohlédl. Samo o sobě je dost frustrující i to, že člověk asi ani nemůže ulevit od "oundanosti" u bojových kreací, protože na jediný zajímavý "fight" je nutno protrpět přes dvě hodiny dokonale nezáživné a ubíjející vaty, která se táhne jako řeka pomalu tuhnoucího magmatu, ke všemu na vlně dokonale zaměnitelných a nesympatických postav splývajících do jedné nadbytosti s maskou Nikoho. Má-li to ostatně cenu zmiňovat, pak vrcholem vší bídy jsou otřesné, naivní, bezduché a zcela přebytečné dialogy. Jejich časté vypuštění by filmu v nejmenším neublížilo, neboť samotný obraz, který je mimochodem velice vizuálně pestrý co do rozsahu barevné palety, by dokázal vyprávět to samé a desetkrát lépe. Sedm mečů chtěl být z ničeho ochráncem všech, ale svou spanilou jízdu, neznaje rozumnou míru, skončil na startovní linii. 1,5* P.S. Dobře si uvědomuji, že kinoverze, kterou jsem popatřil, je bohužel plodem zbytečně krutého sestřihu z bezmála 240 minutového kolosu, ale v mém kritickém náhledu, snad z evidentních pohnutek, to nehraje žádnou roli. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hark v Zhangových šlapajách epického, historického bojového filmu, ktorý až nezdravo tlačí na pílu takmer vo všetkých smeroch. Menej niekedy býva viac a pre mňa z tohto filmu ostane v pamäti rozhodne súboj "na stenách úzkej uličky". I keď som zvedavy, ak sa mi raz dostane do rúk nezostrihaná cca 240 min. verzia, nakoľko dokáže eliminovať slabiny kinoreleasu. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem viděl tento film a teprve teď jsem se odhodlal ke komentáři. Tento film mě naplňoval smutkem. Smutkem z toho, jak skvělý ten film mohl být, kdyby se rozdělil alespoň na dvě části, aby mohl být příběh odvyprávěn v celé své šířce a bohatosti. Smutkem z toho, jak krásný to mohl být epický příběh. Smutných 60 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Sympatický guláš, z ktorého vytŕča, že bol urobený pre peniaze... Nie je to zlé, ale občas je to chaos. Tsui Hark je legenda – naposledy som od neho videl VTEDY V ČÍNE 5 a bol to lepší film. Meče potešia hlavne súbojmi vo finále, inak je to rutina, ktorá poteší zarytých fanúšikov... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Cheung Chi-sing, výkonný producent snímku a zároveň hlavní scenárista, předložil filmovému studiu svoji první verzi scénáře, která pracovala s materiálem délky přesahujícím čtyři celé hodiny. Filmový distributoři se pochopitelně obávali, že by s takovou délkou mohly nastat během promítání určité potíže, a tak se Chi-sing rozhodl pro alternativní zkrácení. To se dočkalo alternativy v podobě dvou verzí; 150 minutové a 120 minutové. A protože 120 minutová verze nedokázala pokrýt veškeré důležité vztahy mezi jednolitými charaktery, rozhodli se filmový zástupci pro verzi 150 minutovou, kterou nakonec diváci po celém světě měli možnost shlédnout. (Conspi)
  • Snímek měl představovat úvodní část historické šestidílné ságy, tzv. hexalogie. To se ale nakonec nestalo. Ačkoliv Tsui Hark na filmovém scénáři dvojice následujících snímků pilně pracoval i v době, kdy se primárně zabýval jinou filmařskou prací, zasvěcení pracovníci ještě v roce 2008 pevně věřili, že Tsui svoji představu dotáhne do zdárného konce. Nicméně ani v roce 2011 se žádného zdárného konce nikomu z nich nedostalo, neboť Tsui o žádných pokrocích do této doby nikoho neinformoval, a protože za dobu čítající takřka několik dlouhých let Tsui nepodal žádné zprávy o případném vývoji, či nejednal s žádnou z filmových společností o výrobě, které zřejmě díky nevýrazné divácké pozornosti původního snímku neměly o výrobu snímků navazujících žádný zájem, další vývoj původně zamýšlené hexalogie se nikým již neočekává. (Conspi)

Reklama

Reklama