Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, nadaný, ale příliš hrdý student bojových umění Fong (Fei Meng) nešťastnou náhodou zabije druhého studenta. Dva bratři mrtvého studenta se pokouší najít Fonga, aby ho mohli vyzvat k boji na život a na smrt. Nedaří se jim ho najít, a tak jako odvetu zabijí jeho otce. Mladý student přísahá pomstu a začne se připravovat tvrdým tréninkem u své matky (Maggie Lee), dokud nebude dost dobrý. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V kostce je to poměrně slabota a to měl na starost akční režii samotný Lau Kar Wing. V HK odkazech mu údajně pomáhal i Fung Hak On. Z bojových technik prokáže kopavý um jen záporák v černé sutaně Kurata a z těch, co umí a neukážou (tj.nemají prostor, jelikož jsou ještě bažanti), můžu jmenovat třeba Lik Cheunga, kterého jsem nezahlédl, ale schovává se v komparzu. Copkatá blbost tedy ničím neutkví, přesto v roce 1977 bylo natočeno druhé o něco lepší pokračování s Kuratou a Tan Tao Liangem a dokonce roku ´79 pokračování třetí, které však nestojí za řeč. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Typická kungfácka chobotovina. Pred komunistickým prevratom sa číňania evidentne neuveriteľne nudili a preto trávili čas vymýšľaním dôvodov aby sa mohli mastiť a ukázať kto má lepšie kung-fu. Machrovanie občas niekto neprežije, čo je ideálna zámienka rozpútať kolotoč pomstievania sa. Takže, šikmooký panáčikovia okolo seba poskakujú, rozhadzujú údmi a revú na seba dokiaľ niekto nepadne a už nevstane. Prvý kto zomrie prehráva. Choreografia je nič moc, väčšinou také úsmevné trapasenie copíkatých krikľúňov, ale pár pekných chvatov sa predsa len vylúpne. Hlavný hrdina sa počas filmu pokúša zmlátiť záporákov niekoľkokrát, ale vždy dostane na kokos. Až keď dokáže holými rukami roztrhať hromadu kožených vriec je dostatočne pripravený. Ako hovorí jedno staré čínske príslovie - "moje kung-fu je lepšie než tvoje, tak zdochni UÁÁÁÁÁ... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Prodigal Boxer" mi připadal jako takový typický snímek od SB ze 70. let, ovšem točila a produkovala jej asi jiná firma. Navíc není zatím nějak příliš rozšířen, alespoň jsem ho pod jiným názvem v databázi nenašel. Jedná se o klasické kung-fu ... Nerozvážný mladík (Fong Sai-yuk) zabije v jedné rvačce žáka jisté školy. Klasika, to je ta zlá škola. Vedou ji dva bratři, jeden je expert na souboj rukou, druhý na nohy (Yasuki Kurata). Ti příjdou do domu Fong Sai-yuka a zabijí mu otce. Ten pak klasicky trénuje, aby oba neřády porazil a potrestal. Vtipné na tom že, že Ti dva mistři nejsou ani tak moc žádní záporáci, nedělají žádné "vylomeniny" po městě jak to bývá zvykem atd. To zde zobrazeno není ... Takže hlavní postava mi nepřišla až tak kladná, případně záporáci ne až tak záporní. Fong Sai-yuk dostane několikrát klepec, několikrát trénuje se svojí matkou až na konci filmu v docela velkolepé řežbě nabančí jak těm dvěma, tak ještě mistrovi s kopím a asi dvaceti týpkům s noži, zboří pódium, všechny zabije a odkráčí pryč ... Tolik asi k ději. A teď to, o čem tyto filmy jsou ... Kung-fu - souboje, bohužel vypadá zase jako směšná přehlídka poskakujících tajtrdlíků. Spousta komparzistů se zde snaží napodobit něco, co by mělo být kung-fu. Nezáživné, nudné, trapné ... Za zmínku stojí pouze Yasuki Kurata, který je zde jediným zřejmě opravdovým mistrem a jeho kopačky jsou skutečně výtečné, navíc bojoval klasickým karate, nikoliv kung fu, což v rámci filmu bylo taky úsměvné... Navíc je to sympaťák i v záporné roli. Bohužel mi ho až bylo někdy líto, jak se musí zdržovat, spomalovat a "držet při zemi", aby mu ochotníci kolem stačili a navíc si musel nechávat dávat do držky ... Film není nic moc, já tyhle kung-fu staré slátaniny, všechny jedna jak druhá, prostě nemusím. Tady zvedá moje hodnocení jednak výborný Kurata a jednak prostředí, ve kterém se film odehrává. nejsou to jen ty dvě kulisy jak od SB (ulice a škola), ale i příroda a spousta pěkných míst. Takže za tři *. Jinak pro nadšence do starých hongkongských filmů asi povinnost a můžou si určitě přičíst jednu *... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Nejlepší scény filmu jsou ke shlédnutí v dokumentárním videu Dusk to Dawn Drive-In Trash-o-Rama Show Vol. 8. (2002). (Epistemolog)
  • Anglický název The Prodigal Boxer je nepřímý odkaz na snímek Bleeder (1999). (Epistemolog)

Reklama

Reklama