Reklama

Reklama

O klukovi z plakátu

(seriál)
  • Československo O klukovi s plakátu (více)

Obsahy(1)

Chlapec Lukáš chodí do první třídy. Jednoho dne šel Lukáš do školy a uviděl sám sebe na plakátě. Ten plakát totiž maloval jeho tatínek - malíř. Tak se Lukáš s Klukem z plakátu, také Lukášem, skamarádil.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Jak šel Lukáš za Lukáše do školy
2. Navštivte cizí kraje
3. Neviděli jste tu lva?
4. Ztratila se písmenka
5. Velká voda
6. I strašidlo zebou nohy
7. Jak kluka z plakátu přelepili
8. Výstava koček
9. Narozeniny
10. Velké malování
11. Střihová služba
12. Za dobré vysvědčení
13. Táborák na rozloučenou
14. Navštivte ZOO
15. Velká Pardubická
16. Stěhování dravé zvěře
17. Sborová recitace
18. Motokros
19. Jak kluk ke psu přišel
20. Výstava psů
21. Pěstujte vodní sporty
22. Bouračka
23. Letecký den
24. Navštivte krápníkové jeskyně
25. Nech kočičky na pokoji
26. Výstava dětské kresby (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Pojem „product placement“ ještě v socialistickém Československu nebyl nejspíš znám, ale na ohradě s plakátovací plochou se objevuje reklama na tyto výrobky a firmy: Koospol – podník zahraničního obchodu, Madeta – výroba sýrů, Československá televize,
    Arocola – nápoj, Čedok – cestovní kancelář, Alpa – masážní tinktura, Elida – krém, Tonak – výrobce klobouků, Sam – prášek na praní, Československé aerolinie, Amica – výrobek, Veletrhy Brno, Botanická zahrada Praha, Tesla – výrobce elektroniky, Air India – letecký dopravce, Odol – voda po holení, Sixi – zubní krém, Saponit – prostředek na mytí nádobí, Vitana – výrobce polévek a koření, Sport turismus – cestovní kancelář, Liberecké Trhy – výstaviště, Cs spoje – pošta a telefonování. (sator)
  • První série sedmi epizod byla černobílá a vznikla v roce 1969. Následovalo barevné pokračování šesti epizod v roce 1974. Poslední série o třinácti epizodách byla natočena v roce 1982. (sator)
  • Na plakátech k seriálu se objeví 2 odkazy na sportovní kluby. První je ve všech, kromě 1. série, jde o odkaz na klub SK Slavia. Ve 3. sérii je odkaz na Klub HC ČEZ Motor České Budějovice (na plakátu pouze postava s hokejkou a nápis Motor České Budějovice). (Freddy22)

Reklama

Reklama