Reklama

Reklama

Život na jiné planetě

(TV film)
  • Česko Neznámá planeta (více)

Obsahy(1)

Výprava Discovery na Darwin IV, planetu vzdálenou sedm světelných let, kde žijí živí tvorové v prostředí, jež je nemožné si představit, ale z vědeckého hlediska je reálné. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ale i obmedzené a za súčasných technológií nerealizovateľné. Zaujímavé, že sa točia/animujú podobné dokumenty, keď na svete sa eśte nachádzajú nezmapované a nepoznané končiny. Ľudstvu vypadá, že je naša Zem malá a špinavá, tak hľadá miesta kde by sa mohol utiecť aspoň vo svojej fantázii. Tu však mozog naráža na obrovskú prekážku. A to, že každá fantázia vychádza zo zažitých a odsledovaných poznatkov. Preto sa nám aj tu budú producírovať klasické postavičky s hlavou, trupom, chvostom a nohami. Jediné čo mozog pustí je zmena tvaru a veľkosti. Chápem, že vymyslieť nového živočicha adaptovaného na podmienky nezrovnateľné so Zemou je ako vysvetľovať slepému farby. Dokonca ani taký vizionár ako George sa musí pohybovať v pozemských inštanciách. Druhá vec, ktorá už zo začiatku bije do očí je prezentovaná technológia. Už len samotné posielanie informácií laserom je nezrealizovateľné. Ale v tomto type "možného" mockdokumentu je možné všetko, tak prečo nie? ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tentýž případ, jako Divoká budoucnost. Odlišné je období, prostředí a hlavně míra fanatazie, která zde překročila hranici tolerance. Chápu, že v případě mimozemské formy života mohou být všechny bizarní představy jaksi na místě, ale čeho je moc, toho je příliš. Během sledování se mě zmocňoval pocit, že vše co vidím, jsou jen poskládané šoty z nočních můr, kterými trpí retardovaní šimpanzi. Snahu o racionální vědecký základ jsem postarádal. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument pro milovníky sci-fi filmů, tak nějak bych si představoval výpravný vědeckofantastický film o objevování nových planet a života na něm bez mezigalaktických hyperskoků, světelných mečů a nesmrtelných komiksových hrdinů něco na způsob BSTD 2 s animací Avatara. Prostě trochu reálné sci-fi, kterých se moc netočí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který přináší jisté poznatky na bázi, co by bylo, kdyby jsme se vypravili na jinou planetu s existujícím životem. Obrovským plusem je objektivita i jistá příběhová linie, které se tento film drží. Nevýhodou, kvůli které nakonec tu čtvrtou hvězdu neudělím je místy značná zdlouhavost, jenž to celé (alespoň z mého pohledu), potápí. 70% ()

fleker 

všechny recenze uživatele

tendle film mi připomíná dominika haška,,,,dominik hašek v jednom reprezentačním zápase zalehnul puk, tak ze byl celej v bráně a ven mu koukal jenom jeden prst,,,přesto se hašan vyplazil z brány a rozhodčímu tvrdil, že ten puk ležel celou dobu pod jeho malíčkem... hokejová pravidla mu samozřejmě dala za pravdu......prostě amerika zase vymyslela totální slátaninu...Pierre de Lespinois viděl něco doma v kuchyni a snaží se to aplikovat světelný roky daleko ve vesmíru... kekonci už se z toho stával jakýsi Návrat jediho & chlápek na kolečkovým křesle a tak sem to radši vyp... jestli vopravdu chcete slyšet fajnovej příběh místo takovýhle fantasmagorie, nechte mi tu telefonní číslo a budu vám vyprávět votom, jak sem jednou zabil ledního medvěda tučňákem ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Tento film je založený podľa knihy “Expedition” od autora Wayne Douglas Barlowe. (ČSFD)

Reklama

Reklama