foto

John C. McGinley

  • nar. 3.8.1959 (60 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Malý Johnny C. se narodil v srpnu 1959 v New Yorku. Studoval New York University. Na začátku herecké kariéry zastupoval Johna Turturro v divadelní hře DANNY AND THE DEEP BLUE SEA.

McGinley je dobrý přítel režiséra Olivera Stonea. Přitom se seznámili náhodou. Stone si ho všiml při jednom záskoku a brzy poté ho obsadil do filmu ČETA, což byl počátek jejich spolupráce. Je nejobsazovanějším hercem Stoneových filmů, jedinou vyjímkou je režisérův syn Sean.

V roce 1997 se Johnovi narodil syn Max, který má bohužel Downův syndrom. Pravděpodobně i kvůli tomu McGinley usiloval o roli Dr. Perryho Coxe v seriálu "SCRUBS", což mu umožnilo být synovi stále nablízku. Za roli získal několik ocenění a spoustu lidí nadchnul svým výkonem. TV Guide o jeho roli napsal: "Obsazení mladých herců je přitažlivé, ale McGinley na sebe strhává pozornost v roli temperamentního doktora, který všem sráží sebevědomí. A vám taky." I Johnny C. si vychutnal svou roli, kterou přirovnává ke kombinaci Lou Granta a Louieho De Palma.

Kromě seriálu SCRUBS si zahrál i ve spoustě filmů, jmenujme např. NAROZEN 4. ČERVENCE, SKÁLA, SEDM nebo již zmíněná ČETA. Ovšem objevil se i v horších filmech. Za svou roli v DOMĚ SNŮ a v DIVOČÁCÍCH byl na Razzie Awards navržen na nejhoršího herce ve vedlejší roli. Nakonec však "ocenění" neodbržel.

McGinley je dobrý přítel Johna Cusacka nebo Chrise Cheliose, obránce NHL, což je důvod, proč ve SCRUBS nosí hokejové dresy. Od srpna 2006 je zasnoubený s učitelkou jógy Nichole Kessler. 2. února 2008 se jim narodila dcera Billie Gracy.

Athene

Herecká filmografie

Filmy

2018 Benched
2017 Souboj pohlaví
The Good Catholic
2016 Get a Job
The Belko Experiment
2014 Kid Cannabis
2013 42
Watercolor Postcards
2012 The Discoverers
Vražedná hra
2011 Smothered (TV film)
2009 Back (TV film)
Superman/Batman: Veřejní nepřátelé
2008 Americká gangsterka
2007 Divočáci
Už jsme doma?
2006 A.W.O.L.
Pokouřeníčko
Two Tickets to Paradise
2005 Malý pasák
2003 Identita
2002 Crazy as Hell
Highway
Vánoční příběh (TV film)
Zloději z Harvardu
2001 Letní vzplanutí
Zvíře
2000 Sejměte Cartera
Ten, který přežil (TV film)
1999 Jack Bull (TV film)
Maléry pana Šikuly
Tři do tanga
Vítězové a poražení
1998 Bad Cop, Bad Cop (TV film)
Cíl: Země (TV film)
Války Pentagonu (TV film)
1997 Colin Fitz
Intensity (TV film)
Mucholapka
Není co ztratit
Pravda a lež
1996 Hollywood Boulevard
Johns
Matka
Psalms from the Underground
Skála
Vabank
1995 Katie - Dítě divočiny
Long Island Fever (TV film)
Nixon
Sedm
The Return of Hunter (TV film)
1994 Aljaška v plamenech
Hra o přežití
Kam zmizela hlídka 54?
Mother's Boys
Přepadení na východě
1993 Neslyším zlo
Poslední psanec (TV film)
Staří mládenci
1992 Hlídka v Ardenách
Trýznivé pochybnosti (TV film)
Článek 99
1991 Bod zlomu
Highlander 2 - Síla kouzla
Little Noises
1989 Cesta domů
Narozen 4. července
Prisoners of Inertia
Suffering Bastards
Tlusťoch a Chlapeček
1988 Blue Jean Cop
Noční talk show
Výkupné (TV film)
1987 Wall Street
1986 Sladká svoboda
Četa

TV seriály

2019 Chicago P.D. (TV seriál)
This City (S06E18)
Pain Killer (S06E17)
The Forgotten (S06E16)
další epizody (5)
2018 Stan Against Evil (TV seriál)
Stan Against Evie (S03E08)
Intensive Scare Unit (S03E07)
Vampire Creek (S03E06)
další epizody (8)
2017 Stan Against Evil (TV seriál)
A Hard Day's Night (S02E08)
Mirror Mirror (S02E07)
Hex Marks the Tot (S02E06)
další epizody (8)
2016 Stan Against Evil (TV seriál)
Level Boss (S01E08)
Spider Walk With Me (S01E07)
I'm Gleaning My Coven (S01E06)
další epizody (8)
2015 Suterén (TV seriál)
The Proposal - Part Two (S02E10)
The Proposal - Part One (S02E09)
The Mansfield Who Came to Dinner (S02E08)
další epizody (6)
2014 Suterén (TV seriál)
The Break-Ups (S02E04)
Space Invader (S02E03)
Baked and Toasted (S02E02)
další epizody (7)
2013 Suterén (TV seriál)
Woman on Top (S01E07)
If I Were a Rich Man (S01E06)
Take Me Out to the Ballgame (S01E05)
další epizody (7)
2012 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Over the Line (S06E13)
Means & Ends (S06E12)
Desperate Measures (S06E11)
další epizody (6)
2011 Dan Vs. (TV seriál)
2010 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše díky (S09E13)
Naše potíže s řízením (S09E12)
Naši drazí vůdci (S09E11)
další epizody (8)
2009 Scrubs: Interns (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Naše záhada (S09E05)
Naše poslední rozhovory (S09E04)
Naše vzory (S09E03)
další epizody (24)
2008 Robot Chicken (TV seriál)
Chirlaxx (S03E20)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje princezna (S07E11)
Moje ztráta času (S07E10)
Moje klika (S07E09)
další epizody (5)
2007 WordGirl (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejoblíbenější doktor (S07E06)
Moje rostoucí bolesti (S07E05)
Moje krize identity (S07E04)
další epizody (24)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje kafe (S06E03)
Dítě mého nejlepšího přítele a moje dítě (S06E02)
Můj zrcadlový obraz (S06E01)
další epizody (27)
2005 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
Moje projížďka (S04E24)
Moje víra v lidskost (S04E23)
další epizody (13)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj nejlepší okamžik (S04E12)
Můj jednorožec (S04E11)
Moje potíže se ženami (S04E10)
další epizody (25)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Mé nemravné tajemství (S03E09)
Můj přítel doktor (S03E08)
Mých patnáct vteřin (S03E07)
další epizody (21)
2002 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje příšera (S02E10)
Můj šťastný den (S02E09)
Můj sladký život (S02E08)
další epizody (23)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Unfortunate Son (S06E11)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj soukromý Ježíš (S01E11)
Moje přezdívka (S01E10)
Můj den volna (S01E09)
další epizody (11)
1997 Advokáti (TV seriál)
Part IV (S01E04)
Trial and Error (S01E03)
1994 Frasier (TV seriál)
Obnova trůnu (S02E11)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2018 Brothers in Arms
2005 Život na jiné planetě (TV film)
2001 Tour of the Inferno: Revisiting 'Platoon', A
1999 Full Contact: The Making of 'Any Given Sunday' (TV film)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

1989 Suffering Bastards

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2002 Comedy Central Presents: The N.Y. Friars Club Roast of Chevy Chase (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1989 The More You Know (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(48)