Reklama

Reklama

Mravnostní policie

  • Francie Les Filles de Saint Tropez (více)

Trojice neohrožených policistů se vydává na stopu gangu obchodníků s bílým masem. Ti unáší krásné Francouzky, aby je výhodně prodali bohatým arabským šejkům. Pátrání vede z Paříže až na slunnou riviéru a obětí na obou stranách začíná povážlivě přibývat. (J.Connor)

Recenze (4)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Erotická krimi-dráma vychádzajúca z novely Pierra Lucasa - Les Filles de Barbe Bleue - publikovaná v roku 1979 ako kniha plná erotických fantázii, dejovo zasadená do prostredia kriminálnych živlov obchodujúcimi s výstavným bielym mäsom. Vo filmovej verzii Jeana Rougerona, odohrávajúcej sa na pozadí slnečnej francúzskej riviéry, miznú mladé slečny tak intenzívne, ako žandárky z filmu LE GENDARME ET LES GENDARMETTES. Saint Tropez sa stalo totiž novou baštou priekupníkov loviacich v daných vodách slečny, následne zotročované pre potreby mafie. Komisárovi Griffonovi spravujúcemu danú oblasť tak začínajú pribúdať vrásky na čele. ### Okrajovo sa Police des moeurs kríži aj s tzv. kategóriou W.I.P., ktorého príchuť je tu reprezentovaná čiastočne iba výskytom ženskej nahoty v uzavretej luxusnej vile, kde musia podliehať náladám a príkazom svojich nových otrockých pánov. Jedná sa síce o lacné spracovanie kriminálnej témy, erotické sekvencie za zvuku výbornej hudby a krásne ženy všade naokolo ale zaručujú pozornosť počas celej, miestami úsmevnej hodinky a pol. Vcelku otvorený koniec mi opäť jemne evokoval tentoraz ďalšiu Funesovu klasiku, Fantomasa. Chýbalo mi tam už len – “Ne ne ne, ještě není konec, já tě dostanu Fantomasi“ a Pokračování příště :) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Nikde se tady nepíše, že tento film je pouze pro diváky s lobotomií, prosím doplnit! Dobrý, pár nahých ženských, jedna podivně zarostlá opice se schopnostmi Ramba, divize nadržených plavajzníků a trojice mimořádně neschopných policajtů. K tomu zoufalé "akční" scény a slabomyslné dialogy. S tím vystačit 82 minut, je opravdu obdivuhodný výkon. Pokud Vám na ovladači nefunguje klávesa >> tak film vůbec nevkládejte do přehrávače. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se tyhle francouzské erotické snímky osmdesátých let zdají obzvlášť svěží - zvláště když obsahují ještě pár komicko-tanečních "rvaček" - tady si to žádá snad o dvojnásobné uvozovky. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Co já bloud si to zase sehnal. Původní zde uvedené žánrové označení a komentáře kolegů vůbec nevypovívaly o tom, že Mravnostní policie je prachsprostej softeroťák z 80. let. A na ty já čas opravdu nemám. Jinak samozřejmě nic proti, na rozdíl od pozdější produkce je to přirozenější a zároveň již oproštěno od mnohdy přechlupaceného bizáru 70. let. A také se to samozřejmě snaží sled pichů propojit jakýms takýms dějem, nicméně jiné linky jsou totálně mimósní. Krimi ? Na motivy románu ? Ntvl. Rozhovor francouzských policistů: "Cannes? To je město." Ne opravdu, proti tomu je i italská braková produkce 80. let hodná Oskara a tenhle film lze brát fakt jen v rámci žánru. Jediné, co mu asi získalo poněkud kultovní statut je obří zmutovaná verze Erica Cantony, který se s železnou pravidelností jednou za 15 minut objeví a někoho ve slow motion notně zmasí, takže ho nakonec musí hlavní hrdina zneškodnit ležícího na zemi střelou do zad. U nás vydala na VHS společnost FEX. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama