Reklama

Reklama

Jsem sexuální maniak

(festivalový název)
  • USA I Am a Sex Addict
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Totálně autobiografický film - alespoň podle prohlášení samotného autora. Caveh Zahedi hraje sám sebe ve scénách z vlastního života. Vypráví v nich příběh muže, který se stal závislým na sexu s prostitutkami a není schopen se ze své závislosti vymanit ani tehdy, když má vážný vztah, nebo se dokonce ožení. Podniká všechno možné, aby se své úchylky zbavil, ale s nevalným úspěchem. Až na setkáních s podobně postiženými, sdruženými ve společnosti Anonymních sexuálních maniaků, najde alespoň útěchu v poznání, že podobnou deviaci mají i jiní. I když je problém hlavního hrdiny opravdu vážný, samotný film je nesmírně zábavnou absurdní komedií s jemně exhibicionistickým nádechem, připomínající nejlepší snímky Woodyho Allena. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tento film byl takovým malým hitem na karlovarském festivalu, a opravdu není špatný. Režisér (který přišel po projekci mezi nás - diváky) potvrdil, že tu skutečně hraje sám sebe, což už samo o sobě je v některých momentech vtipné: viz. scéna, kdy režisér a hlavní protagonista v jedné osobě říká: "A když se tohle stalo, bylo mi dvacet tři. Tak zapojte svou fantazii a zkuste si mě takového představit." Načež vezme černý sprej a zalakuje si pleš. - Dále mi bylo sympatické, jak si film dělá srandu ze své absolutní nízkorozpočtovosti. Třeba: "Tahle scéna se měla odehrávat v Paříži. Ale protože jsem neměl dost pěnez, odehrává se v San Francisku, kde bydlím. Takže si opět zkuste představit, že jde o Paříž." Vzápětí se v záběru na druhé straně ulice, po které hrdina kráčí, objeví chlápek v pruhovaném tričku a v baretu, s bagetou v podpaždí. Atd. Co se týče samotného obsahu snímku, téma je poměrně vážné, ale podané s patřičným nadhledem. Důvod proč dávám jen 3*, je ten, že zhruba od poloviny se film začíná silně opakovat a nudí. Také herci jsou dosti příšerní - není se čemu divit. Z pěnez se podařilo zaplatit jen víceméně ochotnické herce + z nouze i minimálně jednu skutečnou prostitutku (hrající prostitutku). Ale jinak je film příjemným a zajímavým počinem. - P.S. Distributor v oficiálním textu kecá - tento snímek rozhodně nedosahuje kvalit filmů Woodyho Allena a jeho humor je jen vzdáleně podobný. Ale čert to vem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Netrvalo dlouho a masturboval jsem v každé katedrále v Paříži.“ Moralista by I am a sex addict mohl s trpkým tónem v hlase komentovat slovy „dneska už může natočit film kdejaký úchyl“. Což o to, mohl by, jenže kdejaký úchyl exhibující dejme tomu na YouTube, není tak vtipný a nevyniká takovou dávkou sebereflexe jako americký nezávislý režisér Caveh Zahedi. Máme-li věřit jeho slovům, vypráví příběh svého života, pouze s důrazem na ty části, týkající se sexuální závislosti. Není to žádné porno, ke kterému by artověji zaměřený tvůrce mohl inklinovat, nýbrž upřímná, místy vtipná, místy bolestně pravdivá zpověď. Nepochybuji, že po světě chodí spousta jiných chlápků s úchylkami výstřednějšími, zážitky bizarnějšími, ale pokud vím, nikdo z nich zatím nenabral odvahu otočit kameru, coby pomyslné zrcadlo, na sebe. Je to právě odvaha, kterou Caveh kompenzuje nedostatek talentu svého i obsazených herců, většinu momentů před sklouznutím k nechtěné parodii naštěstí zachraňuje parodie chtěná („neměli jsme peníze, abychom natáčeli v Paříži, takže si zkuste představit, že tohle je pařížská ulice“). S přibývajícími minutami filmu dochází dech, tatam je šmrc, švih a vtip prvních minut a Caveh jenom víceméně mechanicky dovypráví svůj příběh až do současnosti a konečně nám prozradí, kterou z toho zástupu žen si to vlastně bere. Ale odvaha se má cenit a zde to platí dvojnásob. 75% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Introspektívne, originálne, neskutočne úprimné a pútavo spracované. I am a Sex Addict nie je len zaujímavý filmový (dokumentárny?:) počin, ale zároveň autorova katarzia a forma "autoterapie". Len s tým Woodym už "nežartujte", sú tam možno nejaké minimalistické prvky, ktoré ho môžu evokovať, ale inak je celé niekde inde. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Najúprimnejší a najotvorenejší film o tom, aké to je byť mužom – neustále nadržaným, zmietaným pudmi a predstavami, väznenom okovami civilizovanej spoločnosti :) Caveh Zahedi za pár korún natočil film tak hravý a autentický, že mi ani na okamih nechýbala nejaká production value. Nechápem, že ho po tejto intímnej spovedi niekto reálne nezafundoval. (Odporúčam i Zahediho podcastový projekt 365 Things I Want To Tell You Before We Both Die, jeho otvorenosť, úprimnosť a množstvo historiek a postrehov sú fascinujúce.) ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Správa z psychologického vyšetrenia Caveha Zavediho: -Na základe dôkladného psychologického pozorovania usudzujeme, že ide o čistú psychoterapeutickú techniku autoterapie ponúknutú zvlášť ľudsky, úprimne a pre laickú verejnosť... rekapitulácie zo života skúmanej osoby, jednotlivé scénky a výpovede z minulosti, ktoré ovplyvňujú celú jeho osobnosť sú asociáciami a práve tie pomáhajú sa cez celý problém jeho sexuálnej deviácie preniesť. Snáď mu spätná väzba od divákov priniesla akú takú emocionálnu pohodu a regres k sociálnej normalite a vypudila z mysle uväznené sexuálne obsesie. Keď už nie to, aspoň si týmto snímkom uspokojil potrebu exhibicionizmu. Málokto sa totiž dokáže až v takejto forme otvoriť o tak intímnej záležitosti. Stav hodnotíme ako kompenzovaný dôsledkom psychickej retransformácie. Celkový záver vyšetrenia - ***. Mgr. Nunka:) Odporúčanie: vzhľadom na psychickú reguláciu osobnosti užívatela jojinecka a značnú oslabenú kritičnosť k jeho liblingovi Allenovi odporúčame všetkým užívateľom čsfd zbytočne neiritovať poznámkami a porovnávaniami Caveha Zahediho s Woody Allenom, sú možné agresívne ataky verbálneho charakteru na vašu osobu:))))) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama