Reklama

Reklama

Série(6) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Pingu je malý roztomilý tučňák - nezbeda, který si pořád jen hraje. Žije v království věčného sněhu a ledu, kde na něj čekají mnohá dobrodružství. (oficiální text distributora)

Recenze (151)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Milé, trochu zábavné, lehce výchovné. A náš syn ho samozřejmě žere. Občas už mi ten neposeda lezl i na nervy (tučňák, ne syn), jak musel pořád zlobit a vymýšlet stále nová a nová alotria. A taky ty jeho sourozenecké šarvátky se sestřičkou! Podezřívám autory, že se inspirovali mým vlastním dětstvím (i já mám mladší sestru :-). ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti hrátkám s plastelínou, sám jsem jí kdysi sežral na kila, ovšem menší z mých úprců se té natahovací postavičky bojí jako Slávik ženský. A to si ve školce podmanila svou dechberoucí autoritativností nejen dětský kolektiv, ale i vyhořelé souškyčitelky, tedy poněkud překopala zaběhlý řád, a když nedávno potkala čerta, tak ho kopla do holeně a šla na lízo. Takže sorry jako. ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Há úplně náhodou jsem dneska zapla Déčko, protože tohle prostě občas dělám a co nevidím, Pingu! Já na to úplně zapomněla, tohle byl jeden z nejzábavnějších večerníčků své/částečně mé doby a teď mám takovou radost, jakou slova těžko vyjadřují. Boží, musím si "čeknout" program, kdy přesně to vysílají, protože tohle si nenechám jen tak ujít. ()

Mitzi 

všechny recenze uživatele

I když už jsem to viděla asi stokrát dokolečka, pořád u toho můžu vydržet :) a povídat si o tom s naším malým PINGUmaniakem. A právě proto, že jsem to viděla tolikrát, jsem přišla na to, že to není JENOM o těch úžasně vymodelovaných plastelínových tučňácích a chytrém humoru. Takhle hezky vykreslené charaktery má málokterý večerníček a ta úplně samozřejmá rovnoprávnost rodičů, to je pro vnímavé dítě super základ do života. Takže po mnoha shlédnutích měním původní 4 na plných 5*! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pingu stojí na výtečném nápadu spojení poctivé plastelínové animace tučňáků a jejich úsměvnému vyjadřování beze slov. To spojení dokáže samo o sobě vyvolávat záchvaty smíchu u dětí i u dospělých. Kdo jej viděl jednou, už na něj nikdy nezapomene a většina na něj vzpomíná s úsměvem na tváři. Jednotlivé příběhy jsou typicky večerníčkové a k animaci se skvěle hodí. Nedávno jsem si jej znovu připomenul s dětmi a opět jsme se všichni pobavili. Pokud něco dokáže najednou pobavit celou rodinu, nemůže to mít nízké hodnocení. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Carlo Bonomi pre seriál sám navrhol a vymyslel tzv. tučniačí jazyk pomocou retroskriptingu (filmová metóda), aby len náznakovo interpretoval skutočnú reč a bol pochopiteľný pre kohokoľvek na svete bez toho, aby stratil pointu príbehu. (Piri)
  • V prvých štyroch sériách nahovoril postavičku Pingu taliansky herec Carlo Bonomi, ktorého poznáme aj ako hlas postavičky zo seriálu La Linea (od r. 1972). (Piri)

Reklama

Reklama