Reklama

Reklama

Je rok 1987 a nesmělá mladá žena se v přímořském městě setkává s dívkou, která se umí bavit. Vzniká mezi nimi pouto, které jako by neomezovaly zákony času a prostoru. (Netflix)

Recenze (147)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív trochu nijaká lesbická romance, pak smutná, nostalgická pasáž, kterou to mohlo a snad i mělo být ukončeno. Jenže přišel trochu nadbytečný závěr...jakoby se tvůrci zalekli nechat diváka v depresích. Tím se maličko zpronevěřili konceptu Black Mirror, protože tentokrát jsou technologie víc pomocníkem a evolucí, než hrozbou. Ale rád jim to odpustím. Realita je depresivní už tak dost. ()

patmull 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl Black Mirror, který ukazuje, že přínos technologie nemusí být jen špatný. Poslední scéna musela zahřát u srdce všechny ateisty, kteří věří, že po smrti nic jiného nebude. Můžeme si vytvořit své vlastní nebe pomocí technologie. Nebylo by to skvělé, kdybychom měli tuhle možnost? Ten kdo vybírá písně by si zasloužil ocenění, minule "Exit Song" od Radiohead, teď "Heaven is a Place on Earth". Lépe to ani nešlo vybrat. ()

Reklama

Joe321

všechny recenze uživatele

I pro mě je San Junipero nejlepším dílem. A ne kvůli opravdu kvalitnímu scénáři a příběhovému vývoji. Ne kvůli originálnímu zasazení nebo slušným hereckým výkonům. Pro mě je nejlepším dílem kvůli jeho optimistickému pohledu na technologický pokrok (když nechám stranou ono negativní, stejně jako v příběhu). Toto Black Mirror naprosto opomíjí, a nabízí pouze smutnou až dystopickou budoucnost, vzdálenou či bližší. San Junipero vidí v budoucnosti to lepší - možnost naplnění osobních tužeb, dosáhnutí na odepřené - a ukazuje ho v nejjednodušší možné formě - lásce. Proto tato epizoda tolik vystupuje. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda o zvláštním a přitom geniálním místě zvaném San Junipero, přičemž jeho pravá podstata je odhalována velice pomalu. Příběh mě proto chytře držel v nejistotě a krmil mou zvědavost. Mezitím jsem se nechával unášet nezvyklou romancí v nostalgickém prostředí, která boří veškeré hranice v mezilidských vztazích. Závěrečný záběr byl pak třešinkou na dortu, který ve mě vyvolal spoustu morálních otázek. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavé zamyšlení na téma posmrtného života, stáří a dožívání. Provedení samotné mě osobně neurazilo ale ani vyloženě nenadchlo. Závěr přináší několik dalších zajímavých myšlenek, ale závěrečné rozuzlení je již méně překvapivé. Na Black Mirror se mi ale líbí, že i když mě díl samotný třeba totálně nenadchne, tak myšlenka, se kterou přichází, se mi skoro vždycky v hlavě udrží pěkně dlouho, za to smekám!....60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • Príbeh bol inšpirovaný dokumentom BBC z roku 2010 Ako za mlada, ktorý vzal starnúce celebrity a umiestnil ich do domu prerobeného do 70. rokov 20. storočia. (Arsenal83)
  • Tvůrce seriálu Charlie Brooker si myslí, že epizoda má nejšťastnější konec, jaký mohla mít, i přesto, že někdo může říct, že se jedná o smutný konec. (griph)

Reklama

Reklama