Reklama

Reklama

Derren Brown: Magie a manipulace mysli

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Trick of the Mind
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 18x24 min

Režie:

Stefan Stuckert

Kamera:

Jono Smith

Účinkují:

Derren Brown, Matt Lucas
(další profese)

Obsahy(1)

Derren dokáže užásné věci s lildskou myslí, dokáže uhádnout co se vám honí hlavou, na co myslíte, dokáže s člověkem manipulovat a dokáže číst lidem myšlenky. Svými kousky udivuje tisíce diváku. Na začátku každé epizody čeká na diváka test. (MsWampir)

Recenze (71)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

MANIPULACE (je to správné slovo) mysli je dílo, na které jsem pokaždé zíral s údivem a otevřenou pusou. Je jedno, jak divák na tento pořad nahlíží, jestli se snaží odhalit mistrovy triky, nebo věří či nevěří v jeho neuvěřitelné schopnosti. Tak jako tak by si měl tento projekt umět náležitě užít a hlavně se u něho kvalitně pobavit, protože o to tady jde především. Je to opět něco jiného, než to, na čem nás kdysi nachytával David Copperfield nebo čím nás v dnešní době okouzluje jiný manipulátor Criss Angel. Derren Brown přináší zvláštní oživení a svěží vítr do zatuchlých televizních kanálů a ukazuje divákům pozorným i nepozorným, skeptickým či naivním věci, kterých by se obyčejně ani nenadáli. ()

jaffarski 

všechny recenze uživatele

Ako nikdy nezabudne podotknúť Derren, všetky jeho šou sú kombináciou mágie, sugescie, psychológie, zavádzania a šoumenstva. Práve vďaka proklamovanému zavádzaniu uvádza občas do rozpakov nielen širokú, ale aj odbornú verejnosť. Príkladmo, Derren predvádza trik s doslovným naučením textu hrubej knihy za 20 minút. Je to trik starší než samotný Derren, ten sa však rozhodol všetkých zmiasť a svoju schopnosť pripísal tzv. fotočítaniu. Na druhej strane, neraz veľmi presne vysvetlí, ako trik prebehol. Metodiku väčšiny Derrenových trikov poznám. Z toho môžem usúdiť, že Derren je nielen majstrom fachu, ale volí aj skvelý spôsob, ako svoje umenie odprezentovať. Väčšinu trikov síce za neho už dávno vymysleli iní, Derren ich však rafinovane vylepšil. Jeho prínos je však nespochybniteľný v oblasti trikov založených na princípoch hypnózy a neuro-lingvistického programovania. Už len za toto si zaslúži solídnych 5*. Update: všetky hodnotenia, ktoré podozrievajú Derrenove kúsky za kamerový trik či kolaboráciu s hercami, sú bezcenné a vznikli z omylu zapríčineného nevedomosťou. ()

Reklama

tucnak 

všechny recenze uživatele

Mě teda ty jeho věci docela dostávala. A pro ty, co říkají že je podvodník, když "neuhodl co si mysleli"- to bude proto, že to byl českej dabing- ta manipulace, díky který jste měli myslet na věci, který vám určí, funguje i na základě zvuku a třeba i rytmu slov, takže to v češtině víceméně ztrácí smysl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohoto manipulátora a znalce lidí nikdy nepotkám. Moc rád bych si vyzkoušel jeho dokonalý úsudek a hbitou improvizaci a porovnal realitu s dojmem diváka. For monolog: Darrena kritizujes a Copperfielda také? Já jen, že jejich kouzla skrz obrazovky jsou založené na stejných principech a nemusí fungovat na všechny o to ani nejde. To, že Darren je profík a oni ne, něco dokazuje? Na světe asi nebude moc lidí na jeho úrovni. Osobně jsem očekával, že Darren předvede úžasné věci a většinou jsem se dočkal. Nechci vidět ohranné kraviny jako zmizení letadla, sochy svobody, vlaku ... To je vše na jedno brdo, ale přesvědčování lidí a vnucování jim vlastní myšlenky, patří mezi nejpůsobivější a nejužitečnější schopnosti. PS:Moc nechápu proč koukáš na takový pořád o kouzlech a manipulaci, když na to nejsi zvědavý. For monolog2: neřekl jsi, co je pro tebe úžasné (popř. co tedy neumí každý druhý známý řečník:)). Samozřejmě, raději bych tohle zažil naživo, než se dívat na sestříhanou verzi... PPS:na další variaci na "kouzelník/psycholog/manipulator" už radši nekoukej:-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Tie 4* sú za to, že som sa bavil. :-) No ale inak ? Preboha snáď len neuveríte tomu, že nejaký chlapík dokáže nás ostatných prinútiť robiť veci, ktoré sú iracionálne a dokonca prečíta Vaše myšlienky. Veď toto už skúšal aj legendárny HANUSSEN. No ale ak veríte na duchov, "mimoušov" či veštkyňu TEODORU :-) tak potom je BROWN Váš boh. Ja tiež, verím v Boha ale nemá meno D. Brown. :-) Každopádne ak raz tento chlapík navštívi aj moju haciendu, rád si jeho schopnosti overím :-) to viete TOMÁŠ je TOMÁŠ. (21.7.2006) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (11)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama