Reklama

Reklama

Zítra nehrajeme!

  • USA A Prairie Home Companion (více)
Trailer

Snímek režiséra a producenta Roberta Altmana (Gosford Park, Hráč) Zítra nehrajeme! nás zavede na poslední den slavné radiové show. Hlavní postavy příběhu jsou Yolanda a Rhonda Johnsonovy (Meryl Streep a Lily Tomlin), Yolandina dcera Lola (Lindsay Lohan) a duo kovbojů Dusty a Lefty (Woody Harrelson a John C. Reilly). Hvězdné obsazení, strhující herecké výkony a svižný humor jsou důvody proč si tento film nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Filmpub.cz (Milada Hrušková)

"Robert Altman natočil vřelý, srdceryvný a příjemný film, ve kterém probleskne občas i špetka hodně černého humoru (samozřejmě jen díky postavě Kevina Klinea). Ale nedokážu si představit, že by z něj byl český divák nějak zvlášť nadšený. Leda že by miloval country. Nebo jednou týdně v rádiu…"

Kinema.sk (Peter Konečný)

"Zajtra nehráme! rozpráva o populárnom americkom rozhlasovom programe A prairie home companion, ktorý koncom každého týždňa počúva viac ako štyri milióny poslucháčov. Z počiatočnej fikcie sa príbeh mení na kvázi dokumentárny spôsob stvárnenia protagonistov a dianie v tejto úspešnej šou, pričom hudba…" více

MovieZone.cz (Petr Cífka)

"Velký Robert ví, co chce a jak to z filmové suroviny vymáčknout. Umí obsadit Kevina Klinea do role „chandlerovského“ gentlemana z ochranky, který děním provází svým voice-overem, aniž by to i na mě jako zarputilého Klineova odpůrce působilo negativně. Dovolí si přivést do dění postavu Anděla …" více

Premiere.cz (Ilona Francková)

"Film jedenaosmdesátiletého režiséra Roberta Altmana se takřka celý odehrává během jediné noci a na jediném místě. Dá vám nahlédnout do zákulisí: projdete si šatny umělců, kteří si neustále něco vypravují nebo prozpěvují, zatímco na jevišti uvádí moderátor další čísla a občas zanotuje nějakou…" více

Rozhlas.cz (Jan Jaroš)

"Všimneme si, že do příběhu, který vlastně vypráví šéf tamní ochranky, si režisér dovolí začlenit prvky vymykající se navozené atmosféře - třeba digitální foťák v úvodu vyprávění nebo mobilní telefon v závěrečných scénách, které se stejně jako začátek odehrávají v přilehlém baru. Význam těchto…" více

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Altman s Keillorem uplatňují typická klišé, povyšují je jemností a inteligencí drobných postřehů, detailní prací s herci a soustavným posilováním atmosféry nostalgie a pomíjivosti. Altman využívá kontrastu familiernosti zákulisí, kde se odehrávají soukromá dramata i zmatky, s neúprosným chodem…"

Související novinky

Lindsay straší ve věži

Lindsay straší ve věži

10.11.2006

Není tomu tak dávno, co byla Lindsay Lohan jen pěknou dětskou tvářičkou a hrdinkou více či méně podařených komedií pro náctileté, a už je z ní zralá, mimořádně atraktivní žena, která přesně ví, co… (více)

Zábava po americku

Zábava po americku

09.10.2006

Je tomu přesně pět měsíců, co se uskutečnila světová premiéra snímku Zítra nehrajeme!, a starý harcovník Robert Altman už chystá další projekt. Pod lupou jeho zájmu se tentokrát ocitne i na americké… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Představení končí

Představení končí

10.06.2006

V osmdesáti letech byste si řekli, že už by člověk měl jen na zápraží spokojeně mžourat do sluníčka, cucat z plácačky mlíko a vilně koukat po procházejících. Častokrát se to stává, přesto jsou mezi… (více)

Reklama

Reklama