Reklama

Reklama

Druhá strana zrcadla

  • Španělsko Al otro lado del espejo (více)

Obsahy(1)

Mladá hudebnice a zpěvačka Ana (Emma Cohen) je zasnoubena, ale poté, co její otec spáchá sebevraždu, zruší zasnoubení a odjíždí do nového angažmá v nezávislém jazzovém klubu, který je ale také doupětem prostituce. Ana začíná mít halucinace a pronásledují ji obrazy jejího mrtvého otce v zrcadle, které jí nařizují, aby zabila každého muže, jenž o ní projeví jakýkoliv sexuální zájem. (curil)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavá variace na téma "incest", najdou se zde i Freudovskými motivy, odkazy na řeckou mytologii, či na Buñuela. Morbidní vztah mezi otcem a dcerou a řada násilných trestných činů, pramenících...tentokráte nebudu prozrazovat! Velmi chytře napsaný scénář, znepokojující, smutné a tragické charaktery, atmosféra dobře navnadí a poskytuje i velkou dávku empatie, kdy se divák díky ní, velmi dobře vcítí do duševního stavu/psychiky hlavní postavy. Hezká hudba, která zde hraje opět velmi důležitou roli a kvalitní herecké obsazení. Emma Cohen (která svým pozoruhodným výkonem filmu jednoznačně dominuje) nebo pravidelně obsazovaný Francův dvorní herec Vernon - chvíli na začátku), bylo se na co koukat. Film existuje ve třech verzích (španělské-originální, francouzské a italské). Poslední dvě zmiňované jsou re-editované (změněné spiknutí), jiný soundtrack, alternativní herecké obsazení a připadané sexuální scény, původně na francouzskou verzi, italská verze však přidává ještě více hard-core scén a špinavosti než francouzská. Ve druhé a třetí verzi hraje Lina Romay, obě ale zcela poráží to, o co režisér původně usiloval - takže se jim spíše vyhněte, pokud tedy už nefandíte tomu či onomu zaměření. Já viděl onu originální španělskou verzi, která je považována za skutečný director's cut. Kvalita vhs-kopie byla sice strašná, ale co se týče Francovi režisérské kariéry, tak prý jde o velmi důležitý a zásadní titul a mezi odborníky mapující kariéru tohoto režiséra, se dokonce mluví o tom, že jde o jeden z jeho nejlepších filmů vůbec. No nevím, třeba takový "Paroxismus" a.k.a. "Venus In Furs", to je také dobré pošušňáníčko, ale tak...posuďte sami. Celkový dojem, ale velmi dobrý. Doporučuji všem fanouškům Euro-hororu a Jesse Franca. Čeká se na DVD. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Videl som Francov obľúbený zostrih, čo je pomerne mierna verzia po všetkých stránkach. A skvelý film. Voľnomyšlienkársky, s dlhými jazzovými vystúpeniami(tie by som možno trochu skrátil), s nádhernou Madeirou, zasnenou a rozhodenou Emmou Cohen a jej poetickými myšlienkami a rozhovormi. Je to psychedelické a nebude to pre každého, ale fanúšikovia Jessa Franca a jeho 70s éry by si to mali vychutnať. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Další z euro hororů Jesse Franca na jedno z jeho oblíbených témat incestu. Hlavní hrdinka Anna v odrazech zrcadla vidí svého otce, ožívají vzpomínky na jeho sebevraždu, vše  působí na její psychický stav a ocitá se v   depresích a prožívá posttraumatickou stresovou   poruchu. Existují tři verze filmu, dokonce se   změnou obsazení, já viděl verzi, která je   uváděna jako nejvěrohodnější i samotným   režisérem. Kvalitní remasterovaná kopie je   předpokladem pro shlédnutí filmu. ()

Reklama

Reklama