Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Sice mám Čtvrtníčka i Lábuse ráda, ale vypadá to, jako by tady nevěděli, jaký divák na tohle půjde do divadla. Myslím, že někdo, kdo jde na inscenaci typu "ty vole, to je ale čůrák ta mrdka", asi není zrovna milovník opery, která byla jednou z hudebních vložek. Písnička "We Are the Champions" už byla v pohodě, ale hodila by se na úplný závěr, kde místo toho bylo další fildikání, které opět asi již zmíněného diváka nezaujme. Ovšem chlapci to přečetli pěkně a Poláškova scéna s odposlechem Lábuse a Čtvrtníčka a jeho vlastním výkladem slov: " ... a diváci - vidíte, nesmějte se, oni vám v zákulisí říkají mutanti" neměla chybu. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

20% - Každý zajímavý nápad na celý večer zábavy nestačí. Odmyslím-li si všechny ty vulgarismy, je tato hra strašná, ale fakt ukrutná nuda. Vycházeje z toho, že z Ivánka lidé často citují, dá se říct, že zde máme tu čest s možná největší propagací a populirazí sprosté řeči v historii moderní češtiny. A tím já se skutečně nebavím. Jednak, protože je to nuda, ale taky trochu z principu ;o) ()

Reklama

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochybujem o mojom zmysle pre humor. Obľubujem rôzne druhy humoru. Český humor mám rád od prvorepublikového obdobia až do súčasnosti. Nepokladám sa moralistu. Ale tento druh humoru sa mi zdá byť nešťastný. Ono to nie je ani humor, ale zbierka trápností prešpikovaná vulgarizmami s fekálnym ladením. Ak v tom niekto vidí niečo viac, je to jeho problém, pre mňa to je jasný odpad. A pritom posledné odpadové hodnotenie som dal presne pred rokom, takže ním neplytvám. Len som bol vyzvaný, aby som si to pozrel, tak som vyhovel. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždyť mě znáš, Milane. Vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe." Jako ortodoxní sportovní fanoušek jsem dlouhou dobu žil v iluzi, že ten fotbal se udělá sám a výkony hráčů mají nějaký vliv na konečný výsledek. Děkuji Ivanovi Horníkovi za to, že mi svými jablky a kapry, zakutálenými podle notiček mezi příslušnými mrdkami, vysvětlil nesmyslnost mého odborného počínání v sázkových kancelářích a ušetřil mi tím nemalý finanční obnos. Také mu děkuji za skvělou předlohu pro scénář, z něhož vzniklo velice slušné divadelní povídání doprovázené fantastickými verzemi sportovních znělek. Takže Sportu Zdar! a penaltám v devadesátých minutách zvlášť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Vždyť já to nedělám pro sebe, ty krávo, vole..“ Jasný důkaz toho, že nejlepší scénář píše sám život a že si současný český fotbal to brodění v řídkých lejnech bezezbytku zaslouží.. Přidám k dobru odposlechnutou konverzaci ze stadiónu Viktorky Žižkov v zápase se Zlínem v době ještě před vypuknutím úplatkářské aféry, kdy se mezi sebou bavili dva důchodci v hledišti: „Vosumdesátá minuta a furt 0:0. No my ho snad dnes nedáme.“ - „Hele, Lojzo, klídek. V devedasátý foukne pently..“ A pak že je tipování výsledku sportovních klání nějaká věda. Pokud znáte noty, nemůže vás překvapit, že silnější pes kopuluje.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama