Reklama

Reklama

Nirvana Unplugged In New York

(koncert)
  • USA Unplugged: Nirvana

Obsahy(1)

Zřejmě nejpovedenější záznam akustických ,,unplugged" vystoupení prezentovaných hudební stanicí MTV - Nirvana Unplugged.

Track listing: 1. "About a Girl" (Cobain) – 3:37
2. "Come as You Are" (Cobain) – 4:13
3. "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" (Kelly/McKee; The Vaselines cover) – 4:37
4. "The Man Who Sold the World" (David Bowie cover) – 4:20
5. "Pennyroyal Tea" (Cobain) – 3:40
6. "Dumb" (Cobain) – 2:52
7. "Polly" (Cobain/Nirvana) – 3:16
8. "On a Plain" (Cobain/Nirvana) – 3:44
9. "Something in the Way" (Cobain/Nirvana) – 4:01
10. "Plateau" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:38
11. "Oh Me" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:26
12. "Lake of Fire" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 2:55
13. "All Apologies" (Cobain) – 4:23
14. "Where Did You Sleep Last Night" (Traditional, Arranged by Leadbelly) – 5:08 (Radek99)

(více)

Recenze (138)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohodle unplugged nějak pořád nemůžu uvěřit, že ten samý kurt cobain, který tímto koncertem dospěl k vrcholnému bodu své kariéry, si pár měsíců na to prožene kulku hlavou. O jeho smrti bylo už napsáno víc než dost. (Včetně pitomostí jakože ho dala zastřelit Courtney.Nicméně lepší rozloučení bychom si nemohli přát. Jednoznačně 10/10. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

V "beznapěťovém" provedení mají písně Nirvany místy až magickou sílu, Cobain strhává svým nechtěným charismatem veškerou pozornost na sebe. Na první pohled je vidět, že je duchem někde jinde a že tento svět již pro něj světem přestal být. V kontextu blížících se událostí se jednalo o naprosto dokonalou zádušní mši se vším všudy. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Dílo Kurta Cobaina a Nirvany, které mne zasáhlo ještě v jinošských letech, bylo renesancí rockové hudby a jejich akustický koncert z roku 1993 je vrcholem, přesahem i inverzí jejich uměleckého směřování. Odkrývá za melodickým hlukem a emocionální tříští bohaté tvarosloví a nechává v nestrojené prostotě vytanout i jistou spirituální hloubku, kterou by v neprodyšném dionýsiovském třeštění odkryl jen zkušený oneironaut. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nirvanu jsem nikdy moc neposlouchal, takze jsem omrknul tento udajne kultovni zaznam unplugged koncertu ve kterem meli kluci sanci se mi predvest. Na prvni pohled to vypadalo, ze dorazila skupinka vagusu, kteri si privedli na pomoc kolemjdouciho mexikance, nejvetsi fun je ale rozhodne Dave Grohl za mlada v rolaku. Kurt Cobain je jinak docela sympaticky a umi hrat na akustickou kytaru, co je ale vtipne paradoxni jsou texty k songu "Come As You Are", kde si stezuje, ze nema pistoli, tento problem vsak pozdeji v poradku vyresil. Potesujici byla zminka o Nine Inch Nails a cover Davida Bowieho "The Man Who Sold The World". Celkove vzato je to prijemna kytarova session, na ktere ale rozhodne nevidim nic kultovniho, obzvlast, kdyz se ke skupine v druhe casti pripojilo duo nejakych vlasatych noob brothers. 7/10 ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Nirvana nepatří mezi mé top kapely, ale rozhodně se vedle Iron Maiden, Johna Fruscianteho, nebo Dream Theater v mém přehravači neztratí. Popularita téhle kapely je obdobná Beatles. Předvedli něco nového a téměř každý ví, že Nirvana je hudební skupina...co víc si jako kapela přát:). Tenhle koncert jen potvrzuje, že si popularitu plně zasluhují! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Po koncertu museli Cobaina přesvědčovat, že jeho výkon byl skvělý, protože on sám byl přesvědčen o opaku. (Gabrielle)
  • Kurtova kytara se vydražila za astronomických šest milionů amerických dolarů. Byla vyrobena v roce 1959 a Cobain ji pořídil za 5 000 dolarů. (Fenk)
  • Prostředí koncertu si vybral Cobain sám: tradiční lilie, černé svíčky a křišťálový lustr. Když se ho producent Alex Coletti zeptal: „Myslíš jako na pohřeb?" Cobain odpověděl, že přesně to má na mysli. (kornitko)

Reklama

Reklama