Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

petero odpad!

všechny recenze uživatele

5 ľudí (dievčat), 5 hodín, 5 poschodí a 5 duchov. 1,5 hod. nudy. I keď film obsahuje neskutočne veľa ľakacích momentov, všetky ostali bez účinku. Keď sa mám naplašiť, najskôr ma film musí vtiahnuť dobrým dejom. No toto je len jeden veľký zmätok, kde 5 báb zrazu pobehuje po starej schátralej nemocnici, niečo na ne bafá a ja mám tŕpnuť strachom. Ale prečo?! Dôjde aj na nejaké to objasnenie no na kvalite to filmu nepridá. ()

JAn odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, ve kterém vítězí vizuální stránka nad tou obsahovou. Režisér Booth se snaží být za každou cenu "cool" a neuvědomuje si, jak dementní story mu to vlastně vzniká pod rukama. Příběh (dá-li se tomu vůbec tak říkat) je zmatený a přeplácený, hlavní hrdinky ´sou tak vyumělkované, až od sebe nejdou rozeznat, interiéry sanatoria laciné, atmosféra nulová... S takovými "horrory" už jděte, prosím, do prdele. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Velmi šokujicí film a ještě teď ho mám plnou hlavu, protože z těch ultra rychlých prostřihů jsem málem dostal epileptický záchvat a to by byl teprve ten pravý horror!!§ Musím však uznat, že z některých scén jsem měl nahnáno, protože interiéry jsou bez debaty tím největším kladným bodem celého filmu. To je však bohužel absolutně všechno co stojí za řeč. Scénář nemá cenu hodnotit, protože je špatný od prvních minut a koncem nevyjimaje. Herecké výkony přímo příšerné, ale co byste taky chtěli od modelek, které umí akorát tak dobře vyšpulit své horní dudy. Naprostá ztráta času a peněz zvlášť. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle mělo znamenat? Tomuhle se ani nedá říkat film...Spíš -a to s odupštěním- komunální levná sračka. Škoda i toho malinkého množství peněz. Absolutní zbytečnost, nedozvěděla jsem se vůbec nic. Říkala jsem si, nemůže to být přece tak strašně hrozné, někdo to na čsfd.cz hodnotil dokonce čtyřmi hvězdami, tak jsem si jednoho nudného večera pustila ten "film". Přátelé, už nikdy víc. Myslela jsem, že se snad unudím k smrti. Ač já, která musí dokoukat každý film, který si pustí až do konce, byla to totální ztráta času. Pořád jsem čekala až se to rozjede a čekala a čekala a dočkala jsem se nehorázně nudného snímku od první až do poslední minuty. Zcela nedoporučuji. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Uz dost davno som videl trailer na tento horror a zapisal som si tento film do zoznamu "chcem vidiet",ale ako tak rozmyslam mohol som radsej zabudnut ze takyto film vobec existuje.Ale co uz videl som.....a treba povedat ze tak priblbly,zmeteny pribeh som uz davno nevidel...herecke vykony tiez nestoja za vela atmosfera ziadna ale naplasil som sa parkrat aj ked to nieje velke umenie.Staci par rychlich strihov zo sera na rozsekany xsicht(napriklad) dobre to ozvucit nejakym vykrikom...a lakacia scena je hotova.Davam nakoniec pol hviezdy..ale nemalo to daleko od odpadu...... PS:SPOILER:Skvela scena to musim spomenut.....typek sa preberie na lozku(alebo co to je) a vidi vedla seba lezal na lozkach asi 4tela..on sa snazi najst svoju blondatu kamaratku ale jeho prvy typ smeruje k lozku z ktoreho trcia dlhe cierne vlasy....asi nebol moc chytry......ale co uz.... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Louisville v Kentucky a Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)

Reklama

Reklama