Reklama

Reklama

Aein

Obsahy(1)

Ve výtahu se potkávají dva lidé. Ona zírá na brožurku o Zanzibaru, která mu spadla na zem, On ji několik vteřin poté zve na skleničku. Ona odmítá a vyráží tam, kam měla namířeno. Jenže tam opět potkává Jeho. Po několika krátkých slovních přestřelkách si padají do náručí… Oba stojí před důležitou volbou – On se chystá přestěhovat do Afriky, Ona si má brát dlouholetého přítele. Během jediného dne a noci se ale sblíží, ubližují si, dělají si navzájem radost, uvažují nad svou volbou... Jak skončí tento dlouhý den? (Natascha)

(více)

Recenze (70)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ona má před svatbou, on zítra odlétá na Zanzibar. Potkají se ve výtahu, on ji zve na skleničku, pak na sebe několikrát narazí a prožijí první společný sex. Před sebou mají jeden večer a jednu noc. Odchází, potkávají se, milují a uvažují, co dál. Miniaturní psycha. Je to korejská kinematografie, ve které nikdo do poslední chvíle netuší, jak to dopadne (pravděpodobné pouze je, že pokud se film odehrává jeden den a jednu noc, neměl by nikdo stihnout smrtelně onemocnět a zemřít). Minimalistické herectví, při kterém člověk na někoho hledí a divák docela přesně rozumí, co se mu honí hlavou. Velmi otevřené (na asijský film) sexuální scény (přestože zajímavě "decentní" až "poetické" nebo "nepodstatné" - natočit toto v Americe nebo v Evropě, budou vypadat jinak - ale těžko definovat jak). Okamžiky, které bych ohodnotil maximálně, momentky, které člověkem pohnou (telefonování během sexu). Uvěřitelné. "Treba vidieť." Jen se připravte na to, že to nebude vyloženě bombastické. Milenec (Aein) je spíš takový méně nápadný film. ■ Viděl jsem na Nový rok, šel spát před čtvrtou. Zdálo se mi, že jsem na ČSFD našel druhý díl, sehnal si ho a koukal se na něj (co se dělo, nenapíšu, nechci spoilerovat). Sen byl tak živý, že jsem ráno sedl na počítač, abych si skontroloval, jestli druhý díl existuje (samozřejmě neexistuje). Zajímavé. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U korejských filmů sice nejsem zvyklá na tolik otevřenosti, ale to mi vůbec nevadilo. Bohužel tu je ale cítit hodně komerčních prvků. A to je obrovská škoda, protože to místy hraničí s americkým klišé. S hereckým obsazením, atmosférou a většinou scén jsem však nad míru spokojená. Bylo tu dokonce pár dialogů, které mě vyloženě nadchly. Jediné s čím se nemůžu smířit, je odfláknutý konec. Jinak vztah byl vykreslen hezky a dost uvěřitelně. Měli jste mi dát lepší konec, já bych vám dala pátou *. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Nádherně skutečný příběh dvou lidí, kteří se "náhodou" potkali ve výtahu. Spíše než náhoda to však byl osud. Neuvěřitelně citlivé vyprávění plné krutých a rozporuplných citových výlevů a vnitřního boje ženy, která ač nehledá, tak najde muže svých snů. I když ono to všechno možná bude jinak, ale odpověď není tak jednoduchá a jednoznačná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Možná to není příběh jako ze škatulky, není oku a srdci zcela líbivý na pohled, ale takhle nějak to prostě v životě chodí. Růžové brýle zůstaly zakopnuté někde pod postelí a je tomu jen dobře. Hyeon-a Seong je nádherná jako anděl a krutá jako sám ďáběl. Ale pravda už krutá někdy bývá. Sexuální scény jsou drsně odvážné a spalující, a přitom nevulgární a romantické zároveň. Nevidím na tomhle snímku sebemenší chybičku. [březen 2006] ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

v tomto pribehu sa dost ludi moze lahko najst a to je prve znamenie, ze sa film moze pacit. bavilo ma sledovat nahodne prepojenie dvoch neznamych ludi, byt svedkom ich rozhovorov, vzit sa do ich utrap, problemov, pocitov a koniec koncov nabazit si oci pri ich obcasnej (dobre nakrutenej) sulozi. zaver vas mozno rozosmutni, ale tak to proste chodi. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tu a tam jsem byl k dějově prostému příběhu netečný, po většinu svého času mě ale naprosto pohltil. A to se asijské kinematografii u mě stává velmi zřídka.. Jeden obyčejný den se může proměnit v osudovou záležitost. Jedno pozvání na skleničku, chvíle rozpaků, trocha toho odmítání a nedůvěry a nakonec strasti i slasti mladé dvojice, propletené typickou korejskou barevností a silnou emocionalitou. A nebývale otevřenou sexualitou. Každopádně chvályhodné na tom celém je, že diváka velmi brzy začnou zajímat ony „předehry“ a „dohry“, které mu postupně odkrývají sbližující se dvojici. Vážně jsem se poddal emocím a s napětím sledoval postupné odhazování masek. Ústřední dvojice zvládá všechny polohy s přehledem a za použití civilních výrazových prostředků.. Uvěřitelná romance nejen o tom, jak to dopadne, když nehledáte partnera svých snů!! 80% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama