Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Matty 

všechny recenze uživatele

Prodávat drogy je cool a vynese vám to mraky peněz. Zhruba takhle by si někteří mohli vyložit Kokainové kovboje, jejichž aktéři se sice chvíli dojímají nad jedním zastřeleným miminem, ale na miliony obětí kokainu – ne s ním souvisejících a divácky atraktivnějších mafiánských válek – jaksi zapomínají (ošklivé záběry nitrožilní aplikace by se tvůrcům krom toho nehodily do vyblýskaného krámu). Přednost má vzpomínání, jak hustými týpky tito prošedivělí pánové kdysi byli, kolik milionů prohýřili a kolik policajtů převezli. Pokud přijmete, že si dokument sám na něco hraje, je samozřejmě vše v pořádku, ale pro děcka rozhodující se, čím by chtěla v dospělosti být, to nejvhodnější matroš fakt není. 80% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbil zvolený způsob natočení, kdy všechno vypadalo tak, aby nešlo odlišit od dobových záběrů. Nebo za to možná jen mohla kvalita záznamu? Celé to bylo však docela dynamické a "dobová" hudba tomu dodala docela grády. Problém začal až někde v půlce, kdy dokument podle mého začal dojíždět na relativně přepálenou délku a hlavně na tu kadenci informací, kterou zvolený formát poskytoval. Začalo toho být trochu moc a působilo to hlavně dost repetitivně. Sledovat celou tu proměnu jednoho města bylo i tak poměrně fascinující a děsivé zároveň. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se zamilovali do Narcos a kartelu z Cali, budete ohromeni. Ještě před pár lety byla Florida divokým západem, kde každý, kdo něco znamenal dealoval kokain z kolumbijských pralesů. Výpověď hlavního "kata" černé vdovy je natolik interesantní, až se až nechce věřit tomu, že někdo dokáže zabíjet s takovou láskou. 88% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Clovek ma skutecne behem sledovani problem s tim, ze se na chvili zasni a mysli na to, jake by to bylo, kdyby byl drogovy dealer:-)! Je to krute, ale je to tak. Clovek neveri vlastnim ocim, jak nekdo muze tydne prodat sto kilo kokainu a penize se stavaji jen nicotnym papirem. Toto pozlatko vetsinou drive ci pozdeji nahradi kriminal... Vypovedi v dokumentu, at uz dealera, paseraka ci najemneho vraha jsou vice nez zasvecene. Priznam se, ze jsem netusil, ze zrovna Florida byla tak postizena touto problematikou, ale jak se ukazalo, vse ma pro i proti. Zajimavy a svym zpusobem sokujici dokument. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama