Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím vedcov vedených Hashimotom sa snaží zachytiť energiu ducha mladého dieťata vďaka novovyvinutému zariadeniu zvaného Mengerova špongia. Dieťa izolované v prázdnom dome hýbe perami, ale nikto mu nerozumie. Hashimoto získa špeciálneho agenta Ye Qi-Donga ktorý vie čítať z pier, aby mohol zistiť ako a prečo sa duch objavil. A špeciálne ako je možné že žije po smrti... (Pjetko)

(více)

Recenze (97)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přesycný asijkými horory, ale po půlroční pauze a zdejších poměrně pozitivních komentářů jsem čekal, že se u Silku budu bavit. Uznávám, že jistá snaha o originalitu a zajímavý cíl Hashimota jsou docela významnými plusy, ale na to aby tento "horor" zachránili nestačí. Předně nejde o horor, ale o mysteriózní sci-fi drama. O celkem nezáživné drama s nemastnými a neslanými herci... Ano potenciál to má a během jedné scény (která přišla asi až po hodině filmu) jsem byl chvíli dokonce nadšený... ale jen na pár sekund. Potenciál se zase rozplynul a já už jen čekal až film skončí. Skalní příznivci asijských hororů možná film i ocení, ale ostatním nefanouškům doporučuji radši nějaký osvědčenější snímek. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Není moc asijských horrorů, o kterých bych řekl, že jsou téměř dokonalé. O Guisi to můžu s klidným svědomím prohlásit. Dovedu si však představit, že se nebude líbit každému, přece jen není tak přímočarý a nenáročný jako thajský Shutter. Pokud se člověku strefí přesně do vkusu, jako se strefil mně, ve filmu najde jen pouhé minimum chyb (či rušivých elementů). Výraznější chybu dle mého názoru nemá, pokud se tedy nedá počítat v duchařině za chybu to, že upřednostňuje myšlenku před výsledným šokovým efektem. Někdo možná nepřejde fakt, že film čas od času přepne ze strašidelných scén plných napětí do čínské romantiky (ne, tak hrozné jak to zní, to zdaleka není), nebo nezkousne ambicióznost projektu. Pro mě osobně je to nejlepší horrorový počin za rok 2006. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tchj-wan ukázal, že to není jen Japonsko, případně Thajsko a Jižní Korea, kdo se snaží o horory, ale i tahle malá země dovede natočit něco, co stojí za to. A není to jen originalita, která je tak silná, ale je to i skutečnost, že stále je zachována hororová podstata a snímek má momenty, kdy vás dovede zamrazit, kdy máte pocit, že vyskočíte z kůže. A taky má parádní cool moment, jako třeba střelba na ducha. Tohle se mi líbilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ázijská produkcia vyniká hlavne myšlienkami a prepracovanosťou dejovej linky, čo mne vyhovuje. Ani tento snímok nie je výnimkou, žiaľ na hororovú stránku veci sa tu akosi pozabudlo. Výbornú ducharinu pripomína akurát len prvá scéna s kanadským fotoreportérom, ďalej sa hororové prvky už len prepadávajú do lacnej priepasti povrchných a nudných efektov so slabučkou atmosférou a nefungujúcimi ľakačkami. Našťastie ma bavil samotný príbeh a rozmotávanie záhady okolo tajomného ducha chlapca. Pointa na záver tiež potešila. Keby sa pridalo na desivých prvkoch, mohlo ísť o výbornú hororovú vecičku. 65/100 ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Když už srovnávat čí přirovnávat tak asi nejlepší je Akumu tantei vs. Grudge. Ale zkráceně se dá říct že se jedná o naprosto geniální film ! škatulka horor tu je opět krapáek na okrasu, ale i na tu se ke konci trošičku dostane, jde spíš o to čeho se kdo bojí. Film je vícéméně výborný mystery scifi. Ačkoliv je to duchařina, myslím že o strach, či lekání tu rozhodně nejde. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Keď Tung (Chen Chang) nájde telo chlapca, je takmer dokonale zachované. Telo by pritom malo byť v značnom štádiu rozkladu. (TheRoller)

Související novinky

Království zabijáků Johna Woo

Království zabijáků Johna Woo

15.06.2010

Po megaprojektu Krvavé pobřeží a krachu velkofilmu z dob čínské revoluce 1949 se John Woo odmlčel. Najednou je tady ale s filmem, který nejen produkoval (spolu se svým dlouholetým parťákem Terencem… (více)

Reklama

Reklama