Reklama

Reklama

Indiánská princezna

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 1993, 15 min

Režie:

Ivan Renč

Recenze (5)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Upřimně řečeno, vizuálně se se svým dílkem I.R. minul svého vzoru tak o třicet let a trošku film svou formou na první pohled zavání až epigonstvím prací Jiřího Trnky... Ale na druhou stranu budiž dáno aspoň tak, škoda je d.m.s.n. ovšem víc ne zcela vydařené role vypravěče v podobě hlasu Jiřího Klema. Jó, marná snaha zase jednou při té honbě za zlatou žílou, že... - - - - - (Poprvé viděno 12.8.2011 na >indiánském prostoru< v rámci v rámci cyklu M.Č.A.F., hodnocení 16., komentář zde jako druhý - 12.8.2011) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Český animovaný loutkový film na motivy stejnojmenné povídky Jacka Londona. Dva vyčerpaní zlatokopové najdou uprostřed zimy v nehostinné krajině srub a v něm indiánskou dívku. Vedle srubu je těžební jáma se ztrácející se zlatou žílou. Muži upnou všechny své síly k vytěžení zlatého pokladu a nevšimnou si, že něco daleko cennějšího mají na dosah. Krásnou oddanou zamilovanou ženu. Zlato se jim záhy rozkutálí mezi prsty a zůstane vědomí nevyužité šance. Tradičně poctivá česká klasická animace a výtvarné pojetí loutek, které odpovídá představám o světě zlatokopů a obyvatel dalekého severu. Celkový dojem: 60 %. ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka je na motivy povídky od Jacka Londona, má docela jasné poslání, jak své štěstí může člověk minout pro bohatství. Líbila se mi. Provedeno velmi pěkně a muselo být velmi náročné tento snímek natočit. ()

Reklama

Reklama